Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Új gyalogátkelő a vásárhelyi fürdőnél

Hódmezővásárhely - A 47-es főút nyomvonalához tartozó vásárhelyi Ady Endre útnak csak az elején és a végén van gyalogos-átkelőhely. Legtöbben azonban nem sétálnak el ezekig, a kettő között lévő kereszteződésekben kelnek át az úttesten. A legutóbbi közmeghallgatáson még egy zebra felfestését kérték a várostól.
Hódmezővásárhely egyik leghosszabb és legforgalmasabb útja az Ady Endre, amelyen keresztülhalad a 47-es főút nyomvonala. Csupán két gyalogos-átkelőhelyet találhatunk itt. Egyiket az elején, ahol a Szeged felől érkező autósok ráfordulnak a Tóalj utcára. A másikat pedig a végén, a vasúti átjáró után néhány méterre. Volt még egy az Ady és az Ipoly utca kereszteződésében, de ezt már régen megszüntették. A gyalogosok, kerékpárosok többsége azonban nem megy el a két biztonságos átkelőhelyig, inkább az ezek között lévő kereszteződéseket használják, ami meglehetősen balesetveszélyes.

A vásárhelyi Ady Endre út és Bartók Béla utca kereszteződését sok gyalogos, kerékpáros használja Fotó: Miskolczi Róbert
A vásárhelyi Ady Endre út és Bartók Béla utca kereszteződését sok gyalogos, kerékpáros használja
Fotó: Miskolczi Róbert

A legnépszerűbb az Ady Endre út és a Bartók Béla utca találkozásánál lévő, a páratlan oldalon ugyanis ott a városi fürdő bejárata, továbbhaladva pedig perceken belül eljuthatunk a Family Centerig. Az április 3-i közmeghallgatás egyik résztvevője felvetette, nem lehetne-e ezen a helyen új zebrát létesíteni, amely könnyebbé tenné a rendszeresen erre közlekedő biciklisek és gyalogosok mellett a Kertvárosban lakók életét is.

– A város tervezi, hogy az Ady Endre út és a Bartók Béla utca kereszteződésében gyalogos-átkelőhelyet létesít. Az ehhez szükséges engedélyeket már megkaptuk a közlekedési felügyelettől – mondta lapunknak Ékes József, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és üzemeltetési irodájának városüzemeltetési csoportvezetője. – Egy zebra kialakításához egyébként nemcsak fehér festékre, de komoly tervekre van szükség. Jelenleg az ajánlatkérés fázisában vagyunk, ha megfelelő árajánlatot kapunk valamelyik kivitelezőtől, akkor kezdődhet is a munka. Arra törekszünk, hogy a vásárhelyiek minél hamarabb birtokba vehessék az új gyalogátkelőt.

Olvasóink írták

 • 4. NTK 2008. április 22. 09:50
  „[...] Csupán két gyalogos-átkelőhelyet találhatunk itt. Egyiket az elején, ahol a Szeged felől érkező autósok ráfordulnak a Tóalj utcára. A másikat pedig a végén, a vasúti átjáró után néhány méterre. A gyalogosok, kerékpárosok többsége azonban nem megy el a két biztonságos átkelőhelyig, inkább az ezek között lévő kereszteződéseket használják, ami meglehetősen balesetveszélyes.[...]

  Ezt kár is volt leírni. Kíváncsi lennék, hogy ugyan ki az, aki ha az út másik oldalára akar átmenni akkor kerül egy km-t, csak azért mert ott zebra van.


  [...] Egy zebra kialakításához egyébként nemcsak fehér festékre, de komoly tervekre van szükség. [...]

  Úristen! Talán csíkok közötti pontos távolságot kell megtervezni? Ezért tart itt ez az ország! Mindent behálóz a bürokrácia. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mibe is kerül mindez!”
 • 3. Huha 2008. április 22. 07:25
  „A "fő"-nek és a fontosságnak nem az a lényeges paramétere, hogy méretben mekkora az adott téma tárgya. Bár ez is fontos. Ennél azonban sokkal érdekesebb például, hogy hány embert érint. De ha sok pénzről akarsz olvasni főtémaként, akkor itt van ez rögtön a mai vásárhelyi rész címlapján: http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/ketmilliardbol_szepulnek_a_panelek_hodmezovasarhelyen/2054876/”
 • 2. Téma 2008. április 22. 00:13
  „Tényleg meglátszik hogy kisváros vagyunk ha egy zebra a fő téma”
 • 1. nicknick 2008. április 21. 09:30
  „tárgyi zebra ügyben az uszoda megnyitása óta köztisztviselőink csak beszélnek és a másikra (közút felügy.) mutogatnak...
  ideje történni is valaminek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új cég szippant Mindszenten

Mindszent - A hónap végéig még hivatalosan a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. szippantja ki,… Tovább olvasom