Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Új házi- és fogorvosa lesz a falunak

Novembertől új háziorvosa, januártól pedig új fogorvosa lesz Mártélynak. Dr. Neu Klára másfél év után visszatér Szentesre, ott ugyanis felajánlottak neki egy belvárosi körzetet. A fogorvosi rendelőben nem lesz praxisváltás, mert ezt a jogot megvásárló bt. marad, csak jövőre más orvosa kezeli majd a mártélyiakat.
Ááááá! Dr. Neu Klára és a gyerekek. Fotó: Tésik Attila
Két hónap leforgása alatt teljesen új doktorok látják el a betegeket Mártélyon. Mind a háziorvos, mind a fogorvos elmegy a faluból, de már megvan az utóduk.

Dr. Neu Klára tavaly tavasszal vásárolta meg a mártélyi praxisjogot, s május elseje óta ő a falu háziorvosa. A fiatal szentesi doktor felújította a rendelőt, illetve új eszközöket is vásárolt.

– Úgy érzem, ezalatt a másfél év alatt sikerült megkedveltetnem magam a helyiekkel. Nagyon jó volt itt, de az ember nem mindennap kap olyan ajánlatot, mint amilyet én. A szentesi belvárosi körzet megürült, amit felajánlottak nekem, s én azonnal igent mondtam – nyilatkozta dr. Neu Klára.

Ebben a hónapban rendel utoljára a faluban dr. Neu Klára. Fotó: Tésik Attila
A doktornőt családja is Szenteshez köti: a férje ott dolgozik, s ott is laknak. Így ebben a hónapban rendel utoljára Mártélyon, novemberben már a városban kezd.

– Nagyon sajnáljuk, hogy a doktornő elmegy. Az önkormányzatnak csak egyetértési joga van a praxisok vásárlásánál, így elfogadjuk a döntését. Viszont mindig az orvos kötelessége, hogy utódról gondoskodjon – tudtuk meg Balogh Jánosné polgármestertől.

Ezt Neu Klára meg is tette, így a falu nem marad háziorvos nélkül. A szegedi dr. Mójzes László november elején áll munkába Mártélyon.
Nem csupán a háziorvosi, hanem a fogorvosi rendelőben is változásra számíthatnak a helyiek. Itt azonban nem lesz praxisváltás, csak személyi. Ez azt jelenti, hogy a praxisjogot megvásárló Dr. Ten Bt. marad, de január elsejétől egy másik orvosa kerül a jelenlegi, dr. Ferenci Attila helyére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP megóvta a választás eredményét

A szocialisták megóvták Vásárhelyen az önkormányzati választás végeredményét, mert szerintük a… Tovább olvasom