Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Új intézményvezető lehet Mártélyon

Mártély - A vásárhelyi tankerületben tavaly három igazgatói pályázatot írtak ki: Hódmezővásárhelyen a Klauzál Gábor Általános Iskolában, valamint Mártélyon és Mindszenten volt szükség új vezetőre, de a pályáztatás eredménytelennek bizonyult.
A pályázóknak nem volt közoktatási végzettségük, vagy éppen folyamatban volt a megszerzése.

A vásárhelyi intézményben Juhász-Nagy Istvánné ősztől 2 éves megbízást kapott, míg Mártélyon Körtvélyesiné Rácz-Balogh Renátát, Mindszenten Szedlák Renátát bízták meg egy-egy évre. Az elmúlt hetekben új pályázatot írtak ki, amelyre a mártélyi és a mindszenti iskola esetében már felterjesztették az anyagokat. Az eredményeket hamarosan megtudják – tájékoztatott Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgató.

Mártélyra egy szegedi jelentkező van, Körtvélyesiné nem indult, így amennyiben sikeres lesz a pályázat, az új vezető már márciustól átveheti az iskola irányítását.

Mindszenten Szedlák Renáta időközben megszerezte a szükséges végzettséget, és pályázott is. A 35 éves, a szlovák határ melletti Kány faluból származó igazgató fél éve párjával költözött a Tisza-parti kisvárosba.
– Jól érzem magam, sikerült beilleszkednem. Nagyon sok segítséget kapok a kollégáktól, és szeretném folytatni a megkezdett munkát – mondta az első félév után Szedlák Renáta, aki az intézmény éléről 18 év után leköszönő Bagitáné Szécsényi Máriát váltotta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánffy Miklós életéről és munkásságáról nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen

Az egykori polihisztor külügyminiszterről szóló tárlat a magyar kultúra napján nyílik a Tornyai-múzeumban. Tovább olvasom