Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Új sportcentrumot álmodtak Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A kisebb, elsősorban szabadtéri sportot űző vásárhelyi egyesületek olykor mostoha körülmények között dolgoznak. Tagjaik lakásokon öltöznek, vetkőznek, nincs egy bázis, ahol találkozhatnának, ahová az edzők a gyerekeket hívhatnák, utánpótlás-neveléssel foglalkozhatnának. Ezen szeretnének változtatni Kisházi Lászlóék.
Az ifjúsági park megszűnése óta több sportág képviselőinek gondot okoz a tréningek előtti öltözés, majd a tisztálkodás. Így a gyerekeket nehéz meggyőzni arról, hogy hosszútávfutással, tájékozódási futással, kerékpározással, vagy hasonló, szabadban űzhető sporttal foglalkozzanak. Ez ellehetetlenítheti, elsorvaszthatja a kisebb klubokat, melyeket a megszűnés fenyegethet, ha nem tudják sportágukat vonzóvá tenni, soraikat fiatalokkal feltölteni.

– Régóta törjük már a fejünket a megoldáson – árulta el Kisházi László, a Honvéd-Bercsényi SE atlétája, edzője. – Arra jutottunk, a civil kezdeményezés, összefogás segíthet. Ez megszületett, de a tervünk még csak ötlet szinten létezik. A létesítmény, a sportcentrum esetleges helyeként a Kása-erdőben lévő egykori úttörő-, illetve diáktábor ideális lenne. Nem ragaszkodunk ehhez, minden logikus javaslatra nyitottak vagyunk, a kishomoki térség is megfelelne. A lényeg: a közelben vezessen kerékpárút, ne legyen túl forgalmas környéken, hogy a fiatalok biztonságosan megközelíthessék.

Kisházi László: A civil kezdeményezés, összefogás segíthet.
Fotó: DM/DV 

Az állóképességi sportágakon kívül már modellezők is jelezték: megkönnyítené a helyzetüket, ha lenne egy központ, egy bázis, ahová invitálhatnák a gyerekeket. A lényeg, kulturált körülmények álljanak rendelkezésre, ezért a komplexumban, első körben, férfi és női öltözőt – a szükséges vizesblokkal – és irodát alakítanának ki. A sportolók között akadnak, akik pénzzel, és olyanok is, akik fizikai munkával vennék ki részüket a vállalkozásból.

– A várossal még nem egyeztettünk, az év elején szeretnénk megbeszélést kezdeményezni. Ha lenne helyszín, ahol a tervünket megvalósíthatnánk, akkor már tavasszal elkezdhetnénk a munkát. Költségvetés értelemszerűen még nincs, de nagyságrendileg 80-100 millió forintos beruházásról beszélhetünk. Az anyagiak előteremtéséhez pályázati lehetőségeket is igénybe akarunk venni, ezek megtalálásában jelentős segítséget nyújthat az önkormányzat – mondta Kisházi László.

Olvasóink írták

  • 1. petiapa 2008. január 10. 11:12
    „Sziasztok Sportbarátok! A Gregus (Kossuth) SZKI sportcsarnokát és szociális helyiségeit lehetne és kellene felújítani és kiegészíteni az atléták igényei szerint!
    A sportcsarnok elég jó helyen van egy népkerti, város széli futáshoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az üveg vásárhelyi mestere

Hódmezővásárhely - Vásárhely egyetlen üvegművese, Kiss Ferenc hagyományos, kézi technikával dolgozik. A mozdulatok és a munkafázisok tökéletes megtanulásához hosszú évekre van szükség. Tovább olvasom