Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Új választást akar Vásárhelyen Márki-Zay Péter

Oszlassa fel magát a képviselő-testület, és legyen új választás Vásárhelyen - ezt írta Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, a város polgármestere.
A politikus egy nagyon hosszú bejegyzésben elemzi a városban kialakult helyzetet. Négy pontban foglalja össze megoldási javaslatait, ezek közül az első a testület feloszlatása és az új választások megtartása. A második pontban a kormánytól kéri, hogy vállalja át a város adósságát, vagy legalább nyújtson reorganizációs hitelt.

Ez esetben a harmadik pont szerint a város lehetőségei már elegendőek arra, hogy megmentsék a hónap végén megszűnő városi televíziót, a közeljövőben várhatóan bezáró strandot és a sportegyesületeket. A negyedik pontban a sportegyesületek vezetőit szólítja meg: tervet vár tőlük arra, hogy a jövőben hogyan oldják meg a városban sportoló gyermekek edzéseit. A sportegyesületek vezetőitől azt is kéri, hogy nevezzék meg, mely cégek utasították vissza a sport támogatását.

Ennek előzménye, hogy pénteken a legnagyobb vásárhelyi egyesületek vezetői közösen jelentették be: veszélybe került a sportélet a városban, mert a végek egymás után utasítják vissza, hogy társasági adójukból (TAO) támogassák az egyesületeket.

Eközben a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete tegnap közleményben szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy mondjon le, miután a párt álláspontja szerint a polgármester fél év alatt csődbe vitte a várost. A párt lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: Vásárhely az év elejéig a dél-alföldi régió legjobban fejlődő települése volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűz Mária szobrot avattak Vásárhelyen

Szűz Mária szobrot avattak Vásárhelyen
A szobor avatása előtt püspöki szentmisét tartottak Vásárhelyen a Szent István Király templomban. Tovább olvasom