Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Újabb babák kaptak kötvényt Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A szerdai 87-tel együtt így már 782 Vásárhelyen született kisbaba kapott eddig úgynevezett bébikötvényt. Az önkormányzat célja, hogy 18 éves korukra ezzel is segítse a fiatalokat a lakáshoz jutáshoz.
Politikai csatározások hangja helyett csecsemősírástól volt hangos szerda délelőtt a vásárhelyi városháza díszterme. A várostól újabb 87 újszülött kapott bébikötvényt. Lázár János polgármester elmondta, hogy ezzel az a céljuk, hogy Vásárhelyen maradjanak akkor is, ha betöltötték a 18. életévüket. Ugyanis a havi 4 ezer forintot csak ekkor vehetik fel, s otthonteremtésre költhetik.

Fotó: Karnok Csaba (Képgaléria)

A szerda volt a hetedik alkalom, hogy bébikötvényeket adtak át. Eddig 782 apróságnak jár a város havi segítsége. A pénz, ami ma már 42 millió forint, a Hódmezővásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány számláján gyűlik, s a kuratórium felel érte, valamint a legjobb módon fektetik be.
A díszteremben rövid műsor után a polgármester, valamint Kószó Péter alpolgármester és Bán Csaba református lelkész, a közalapítvány elnöke adta át a szülőknek csemetéjük kötvényét.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a keddi Délmagyarországban és Délvilágban is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel egymilliárd forint a kultúrára Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Látványos tervei vannak a vásárhelyi önkormányzatnak a város kulturális épületeinek felújítására, bővítésére. Tovább olvasom