Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Újabb helyi vállalkozást támadott meg Márki-Zay Péter

- Sajnálatos, hogy az elmúlt időszakban a város polgármestere, Márki-Zay Péter helyi sikeres és becsületes vállalkozókat támad. Ezúttal a reprezentációs költségek miatt Bónus István vendéglátós került célkeresztbe - mondta Benkő Zsolt (Fidesz-KDNP) vásárhelyi önkormányzati képviselő Bónus egyik étterme, a Bagolyvár előtti parkolóban tartott sajtótájékoztatón.
Azzal folytatta, szerinte a vásárhelyi vállalkozásokat nem támadni, hanem segíteni kellene. Közölte: a városban az a pletyka terjed, hogy Bónus támadásában személyes érdek, üzleti ok játszik közre, mert a polgármester egy másik belvárosi éttermet akar helyzetbe hozni. Kérdésünkre válaszolva Benkő elmondta, úgy hallotta, a Kispiac Étteremről van szó. Bónus István érdekeltségei közé többek között a már említett Bagolyvár, a Bandula Kisvendéglő, a Fekete Sas Kávéház, a Kökénydombi Csárda és a Fekete Sas Rendezvényház tartozik.

A polgármester által a város honlapján egy hete közzétett reprezentációs számlák szerint az önkormányzat 1 év 4 hónap alatt – 2016. október 18. és 2018. február 10. között – 48 millió forint értéket evett, ivott, fogyasztott nála. A számlákat Bónus István állította ki. Mint megírtuk, a Fidesz–KDNP frakció ezzel kapcsolatban azt közölte: a reprezentációs költség több száz eseményen jött össze.

– Ha nem csinálunk semmit, az valóban nem kerül semmibe. A házassághoz hasonlíthatom az esetet. Például ha egy ifjú pár úgy dönt, hétköznap, szerdán kel egybe, két tanúval és utána családi körben ünnepel, annak minimális a költsége. Ha viszont úgy határoznak, az esküvő után 2-300 fős lakodalmat rendeznek, az bizony jelentős összegbe kerül. Vagyis ha nem csinálunk semmit, az nem kerül pénzbe – közölte az önkormányzati képviselő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta hasít rollerén a székkutasi polgármester

Pesten kapott ötletet a rollerezésre Szél István, Székkutas polgármestere. Azóta az egész családot megfertőzte vele. Tovább olvasom