Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Újabb polgármesterjelölt Hódmezővásárhelyen

A Magyarok Szövetsége Egyesület támogatja és segíti a szeptember 2-án Hódmezővásárhelyen tartandó időközi polgármester választáson induló Nagy László független jelöltet.
Nagy László a Magyarok Szövetségéhez 2008-ban csatlakozott, 2009-től a szervezet Csongrád megyei elöljárója, két éve pedig az országos vezetője. A Szövetség a nemzet hagyományaira és hagyományos értékeire építő szervezet, s azon munkálkodik, hogy e módon a nemzet sorsát jobbá tegye.

Nagy László nyilatkozata:

Hódmezővásárhely lakóinak száma folyamatosan csökken a munkalehetőség hiányának köszönhetően, így napjainkban a városunkból történő elvándorlás mértéke magasabb, mint a két világháború idején. Mivel egyelőre nem látszik törekvés a helyi lakosok problémáinak enyhítésére, ezért ezeket nekünk, itt élőknek kell megoldani.

Városunk lakói közt több száz éves családi sarjak is találhatók. Vannak, akiknek elődei a régmúltban a legembertelenebb idők után a pusztaságból emelték fel a várost. Méltók kell lennünk az ő emlékükhöz, és meg kell teremtenünk a város stabil működését, és őseinek vágyát is teljesítő jövőjét.

A jelenlegi politikai palettán nem látszik olyan személy, akire polgármesteri szinten megnyugtatóan rá lehetne bízni a település jövőjének alakítását. Sajnos a helyi politikai küzdelem sem mentes a megbúvó önérdektől, a kicsinyes viszályoktól. Kevés olyan egyén található, aki a kialakult irányítási szférában mélyen átérezné a település helyzetét, s egyben megfelelő koncepciója lenne az elnehezült helyzet megoldásához, vagy legalább a sikeres túléléséhez.

E helyzetben a saját, szűk családi és társasági elvárásokat mellőző, a város érdekét és nehéz helyzetét átérző, igazi lokálpatriótára van szükség.
Legyen ez a város a polgárai számára minden szinten kellemesen lakható. Érezze a kétkezi munkástól a legműveltebb értelmiségi, hogy kellő megbecsülése, közéleti szerepe és véleménynyilvánítási lehetősége van.

Csak a településhez mélyen elkötelezett személyek tudják a várost ebből a nehéz helyzetből kivezetni. Ezekkel szeretnék összefogni, úgy, hogy utódaink is elismerjék az elkövetkező idők nehéz munkáját.

Olvasóink írták

 • 14. Én3 2012. július 15. 09:20
  „Nagy László Úr legalább nem alkoholista, mint Almási István alpolgármester Úr.”
 • 13. Longjohn 2012. július 14. 23:13
  „Kis Andrea=MSZP Almási István=70 éves idős bácsi, az öregek otthonában lenne már az ő igazi helye, nem a polgármesteri székben de egyébként tanár, könyvtáros, igazgató, önkormányzati képviselő. Szülei: Almási Sebestyén kereskedő, Stifler Veronika háztartásbeli. Nagy László=fiatal, életerős, független, nem roma származású, jó vezetője lenne Hódmezővásárhelynek.”
 • 12. idir 2012. július 11. 17:10
  „Ha nincs maffia a hata mogott,akkor nincs gyozelem.”
 • 11. tobaccoroad 2012. július 09. 17:26
  „5, Mondjál valami jó ipari munkahelyet Szegeden,hogy annyira irigykedjünk? ....”
 • 10. pirosmedence 2012. július 09. 11:55
  „Szép dolog a hagyományok tisztelete, de sokszor értelmetlen. Vásárhelyen sok tekintetben ez működik, mint az agyament angoloknál:" derék, kemény, vastagnyakú kálvinista volt az apja no meg hát persze Bethlenes, a mi kutyánk kölyke, akkor már rossz ember nem lehet"! Objektivitást, észérvek latolgatását senki ne várja a városban, kizárólag érzelmi alapon történő szavazás lesz, melyben dominálni fog az alapvető véleménye a butuska népeknek: igaz, hogy a mi Jancsikánkat könnyek között kikérte Orbán, de azért a szeme mindig rajtunk lesz, magyarul dőlni fog a pénz, Almási meg továbbra is marad bábfigura!!!!”
 • 9. alfa258 2012. július 09. 10:44
  „Nem is tudom miért csökken HMVH lakosainak lélekszáma!!!!!!!!! Pedig nagyszerű pgm-jük volt az elmúlt években, aki nagy magyar, hagyományörző, emberséges!!!!!!!! Munkahelyeket teremtett, és végül de nm utolsósorban szociálisan érzékeny a lelkem!!! Vagy nem így látják ???”
 • 8. pixelplus 2012. július 09. 08:27
  „na haladunk. már jobb mint az mszp-s, de még mindig nem az igazi:)
  egyébként barack obamát is idehozhatnák polgármesternek, azt is elverné almási. kötelező nyernie, hiszen ha veszít akkor a kormány felégeti vásárhely és sóval hinti be a földeket. úgyhpgy hajrá almási!:(”
 • 7. killust 2012. július 08. 22:40
  „Vajh´ miért kapott 4,5 milliós megrendelést László a várostól ???
  Esetleg szavazatok megosztásáról van szó ? Halott lelkű ez a város.... de én szívből szeretem.”
 • 6. rózsakert 2012. július 08. 17:56
  „drukkolunk----hogy drollocskák ki legyenek kapcsolva.”
 • 5. Léni 2012. július 08. 16:42
  „Ez is különbség Szeged és Hódmezővásárhely között! Szegeden szaporodik a lakosok száma,
  Vásárhelyen fogy a lakosok száma. Miért is?”
 • 4. balihoho 2012. július 08. 16:12
  „Amilyen kegyetlenül vissza menőlegesen törvénykezik a Fideszes kormány, és hozza kíméletlen törvényeit, olyan kő keményen kellene a nyugdíj rendelkezést is betartaniuk, saját embereik közszolgaiságát figyelembe véve. Azaz, aki már hatvankét év feletti, ilyen funkciót ne tölthessen be! ne csak az átlag polgárra, és a bírákra vonatkozzék a törvény, hanem polgármesterekre is! Ha nem tetszik, Lázár nyújtson be visszamenőlegesen alkalmazható törvény javaslatot ez ügyben.”
 • 3. DMagóg 2012. július 08. 11:22
  „"Nagy László a Magyarok Szövetségéhez 2008-ban csatlakozott, 2009-től a szervezet Csongrád megyei elöljárója, két éve pedig az országos vezetője."
  Minő csoda:
  "A Magyarok Szövetsége Egyesület támogatja és segíti a szeptember 2-án Hódmezővásárhelyen tartandó időközi polgármester választáson induló Nagy László független jelöltet."

  Magyarkodni és magyarnak lenni, az két különböző -nagyon eltérő- dolog. Becsülendő a hagyományőrzés, az álmodozás is. Ám ez csak valóban vágyakozás, illúzió. A feladat, a környezet már korántsem hagyományos.

  Az viszont -sajnos nagyon- igaz:
  "A jelenlegi politikai palettán nem látszik olyan személy, akire polgármesteri szinten megnyugtatóan rá lehetne bízni a település jövőjének alakítását." Egyetértek!”
 • 2. abai 2012. július 07. 23:37
  „A kötelező nyugdíjazás nem vonatkozik a választott tisztségviselőkre. nagy egyébként abszolútt esélytelen.”
 • 1. papika56 2012. július 07. 20:53
  „Hajrá Vásárhely !!
  Nem akarok kötekedni --nem ott élek ---de ha nem narancsos lesz megválasztva ...hááát nem sok jó vár a vásárhelyi lakosokra.
  Ezután bejövő 2300 milliárd eu. amit a 4 ek bandája oszt szét / orbán, lázár, matolcsi, németné / .AKI városvezető nem fütyiszes --nem kap egy kanyiló vasat sem ebből a pénzből !!!!
  De ugye megmondták : aki 62 évnél idősebb közszolga --kötelező nyudíjazni !

  lézer j. nem nevelt ki fiatalabb narancsost ??? Almási 68 éves--neki menni kell !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenhárom évesen készül új kiállításra

Október elején, 73 évesen készül új kiállításra a vásárhelyi Szenténé Kálvai Mária. Tovább olvasom