Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Ünnepségek Csongrád megyében

Zászlófelvonást, koszorúzást és megemlékező ünnepségeket tartanak a szabadságharc hőseinek emlékére Csongrád megye városaiban. Hódmezővásárhelyen az ünnepségen részt vesz Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész is.
Hódmezővásárhely

Március 15.
9.00: Zászlófelvonással, az unitárius templomban istentisztelettel kezdődik az ünnep.
10.00: Petőfi Sándor szobránál, majd a Kossuth-szobornál folytatódik a megemlékezés, beszédet mond Lázár János polgármester, az ünnepségen részt vesz Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, a Rajkó Művészegyüttes és a Tálentum tánckar.
17.00: A Fekete Sas Szállóban Sándor János erdélyi fafaragó művész alkotásaiból nyílik kiállítás, köszöntőt mond Lázár János. A nagyteremben a Városi Fúvószenekar és a könnyűlövész zászlóalj fúvószenekara ad ünnepi koncertet.

Szentes

Március 15.
10.00: Zászlófelvonással kezdődik a főtéren a megemlékezés, koszorúznak Kossuth Lajos és Horváth Mihály szobránál, Szirbik Imre polgármester mond beszédet. Közreműködnek a békéscsabai Jókai Színház művészei, a szegvári Dobbantó táncegyüttes, a Pengető citerazenekar és a városi fúvósegyüttes.
11.30: A volt megyeháza épületében részlegesen átadják az új múzeumot, Marjanucz László tanszékvezető egyetemi docens megnyitja a Szentes város évszázadai című állandó helytörténeti kiállítást, és Koszta József festményeit is megtekinthetik az ünneplők, köszöntőt mond Koncz Erika, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma helyettes államtitkára és Frank József, a megyei közgyűlés elnöke.
12.00: A volt megyeházán 1848 zenéjével és ételeivel várják a vendégeket a „Pilvax kávéházba". Emellett a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok délelőtt 9-től délután 5 óráig a VI. open aerobik- és sportnapnak ad helyet.
18.00: A Damjanich-tagiskola emlékparkjában koszorúzással egybekötött ünnepséget rendeznek, amelyet a '48-as tábornokokról elnevezett utcákban fáklyás felvonulás követ.

Makó

Március 14.
11.00: Ünnepi megemlékezést rendez a Szikszai György Református Általános Iskola a Vásárhelyi utcai nagy gyülekezeti teremben.
14.00: Tisztelgés március 15. előtt címmel képzőművészeti kiállítás nyílik a Kertvárosi Általános Iskola munkáiból.
18.00: Gyertyát gyújtanak az ünneplők a Kossuth-szobornál.
Március 15.
9.45: A Petőfi-szobornál a Szent István Egyházi Iskola, a Hajrá, Makó! Polgári Körök és a Jobb Makóért Egyesület ünnepel, Bánffy György színművész mond beszédet.
11.00: A városi ünnepségen, a Kossuth-szobornál Buzás Péter polgármester mond köszöntőt, a szónok Túri Tímea egyetemi hallgató lesz, ünnepi műsort ad Németh Kristóf színművész és Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész.
14.00: Kihirdetik a városi és térségi vers- és prózamondó verseny eredményét a Hagymaházban. A gálaműsorban fellép Hevesi Tamás előadóművész.

Csongrád

Március 15.
10.00: Városi ünnepséget és koszorúzást rendeznek a Kossuth-szobornál, közreműködik a Városi Fúvószenekar, Varga Nándor szavalata után Molnár József nyugalmazott polgármester, a megyei közgyűlés tagja mond ünnepi beszédet.

Mindszent

Március 15.
9.30: A városházánál koszorúzással kezdődik az ünnepség, beszédet mond Gémes Lajos települési képviselő. A városháza dísztermében átadják a Mindszent Város Ifjúsági Díját és a Mindszent Közéletéért Emlékérmet.
11.00: Koszorúzási ünnepséget rendeznek Kossuth Lajos emléktáblájánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletes jelmezek a vásárhelyi farsangi mulatságon

Kalóz, szoknyavadász, kandalló, no és fekete bőrű lány, vagyis inkább fiú szórakoztatta tegnap a… Tovább olvasom