Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Üresen állnak a városi ingatlanok

Hódmezővásárhely - Négy városi tulajdonú ingatlan közül kettő évek óta üresen áll Vásárhelyen. A civilek gyakran keresik fel az önkormányzatot azzal, hogy a város adjon nekik helyet, de az egyesületek, alapítványok csak a rezsit állnák.
Három éve üresen áll Vásárhely belvárosában a hajléktalanoknak egykoron otthont adó József Attila utcai önkormányzati ingatlan. A legutóbbi közgyűlésen szóba került, hogy az épületet bérbe venné a Hit Gyülekezete, miután kinőtték a Hódtói Szabadidő Centrum termét. Végül nem született döntés. Az egykori hajléktalanszállót egyébként először értékesíteni szerette volna a város, ám nem érkezett megfelelő ajánlat.

A kiürített épületek sorsáról minden esetben a városi közgyűlés dönt. A leggyakrabban megpróbálják eladni ezeket az épületeket, s ha ez nem sikerül, megkísérlik bérbe adni. Havonta jó néhány civilszervezet, alapítvány keresi fel az önkormányzatot azzal, biztosítson számukra helyet – tudtuk meg Makó Andrástól, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetőjétől. A legtöbb ilyen bérlőjelölt csak a rezsiköltséget tudja állni, az épületet ingyen szeretné használni. Indokolt esetben erre rá is bólintanak a képviselők. Legutóbb a Dél-alföldi Munkanélküli Fiatalokért Alapítvány jutott így irodához a Kossuth téren.

Az anyaotthon is vevőre vár Vásárhelyen. Fotó: Veréb Simon
Az anyaotthon is vevőre vár Vásárhelyen.
Fotó: Veréb Simon

Az egykori hajléktalanszálló mellett üres még egy Róka utcai ingatlan, amely tavaly még iskolaként működött, valamint egy városi tulajdonú Mátyás utcai ház, amelyet szintén évek óta nem használ senki. Mindkét ingatlant megpróbálták már eladni, hiába. A Róka utcaiért 16 milliót, a Mátyás utcaiért pedig 18 milliót kértek. Nemrégiben újabb épülettel bővült az üres ingatlanok sora. A Szántó Kovács János utcán bezárt a Családok Átmeneti Otthona, amelyet, igaz, még nem adott át az önkormányzatnak a kistérségi társuláshoz tartozó Kapcsolat Központ.

Olvasóink írták

 • 9. Hmmm... 2010. február 16. 09:40
  „Talan maganszemelyek ill. kisebb vallalatok is megvennek az ingatlanokat, ha megfelelo arert kinalnak oket. A kereslet kinalat hatarozza meg a piaci erteket. Azzal, hogy csak tovabb romlik az ingatlanok /foleg a rajtuk allo epuletek/ muszaki allapota, semmit sem nyer az onkormanyzat, csak veszit. Valoszinuleg meglehetosen korszerutlenek es alapos felujitast igenyelnek, valoban nem tul sok lehet az epuletek tenyleges erteke. Legtobbszor a terulet erteke az igzan mertekado.”
 • 8. Lixus_kzs 2010. február 14. 12:45
  „Mi másból kellene?”
 • 7. Én2 2010. február 14. 09:42
  „Miből az adófizetők pénzéből és a befizetett adókból. !!!”
 • 6. Lixus_kzs 2010. február 13. 20:36
  „A vádaskodás az megy, nekem legalább volt ötletem mit lehetne kezdeni az ingatlanokkal.”
 • 5. JB007 2010. február 13. 18:01
  „Ez nem 0 értékű cikk. Pár hónap múlva, mikor áron alul eladják majd lehet hivatkozni a régóta fennálló tarthatatlan problémákra. A bérlakások kialakítása túl sokba kerülne, miből?”
 • 4. Én2 2010. február 13. 17:08
  „Bérlakások kialakítása okos gondolat, kellene a fiataloknak a lakás!”
 • 3. Agyalapi 2010. február 13. 14:16
  „Bizony, ez egy 0 értékű cikk. Azért írták, hogy legyen valami teljesítménye szegény újságírónak.”
 • 2. Lixus_kzs 2010. február 13. 12:52
  „Lehetne belőlük önkormányzati bérlakásokat kialakítani, arra van igény.”
 • 1. Jegyszedo 2010. február 12. 20:18
  „Ezis egy kb 0 hirértékű cikk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a konzultáció Vásárhelyen

Felmérés készült arról, milyen változtatásokat tartanának szükségesnek városukban a hódmezővásárhelyiek; a következő 5-10 év településfejlesztési feladatait e tanulmány alapján határozzák meg. Tovább olvasom