Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Úszni tanulnak a rászoruló gyerekek

46 hátrányos helyzetű gyerek tanulhat meg úszni a vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület támogatásával idén. A lehetőséget 5 éve Bán Sándor szakedző ajánlotta fel. Nagy segítség ez a rászoruló családoknak, hiszen egy 10 napos úszótanfolyam 10 ezer forintba kerül.
– Nagyon nagy segítség ez nekünk, és minden érintett családnak, hiszen egy hasonló, 10 napos tanfolyam 10-11 ezer forintba kerül – mondta a vásárhelyi Szilágyi Ferencné, aki a 8 éves Bencét kísérte el a Tiszta Szívvel Egyesület által szervezett ingyenes úszásoktatásra a Gyarmati Dezső Sportuszodába. Szilágyiéknak négy gyerekük van, az asszony nem keres, hatan élnek 180 ezer forintból. A strandra sem nagyon jutnak el, így legalább Bence ott lehet.

Az oktatást segítőivel Bán Sándor úszó szakedző tartja, aki 5 évvel ezelőtt ajánlotta fel ezt a lehetőséget a rászoruló családok gyerekeinek. – Egyszerű a magyarázat, hogy miért vállalkoztam erre: megtetszett a Tiszta Szívvel Egyesület segítőkészsége, pénz helyett a szaktudásomat és az időmet kínáltam. Örülök, hogy már ötödik éve sikeres az ingyenes tanfolyam, és ezzel segíthetünk a családoknak – mondta a tréner, miközben arra is figyelt, a gyerekek jól hajtsák végre a gyakorlatokat.

Bán Sándor úszóedző ötödik éve oktatja nyáron a rászoruló gyerekeket. A szerző felvétele
Bán Sándor úszóedző ötödik éve oktatja nyáron a rászoruló gyerekeket. A szerző felvétele

Burzon Mária, a Tiszta Szívvel Egyesület titkára közölte: azoknak a
hátrányos helyzetű családoknak ajánlják fel a lehetőséget, akiket az általános iskolák ajánlanak, idén 108 ilyen család volt. Közülük 46-an jelezték, élnek a lehetőséggel.

– Számunkra a nyaralás, a strand a luxus kategóriába tartozik – mondta Dávidháziné Törőcsik Anetta, aki 9 éves Árpád fiát gardírozta. Nem titkolta: szeptemberben lesz 1 éve, hogy elvált, két gyermekével havi 62 ezer forintból élnek. Ez az összeg az ápolási díjat – nagyobbik fia autista – és a családi pótlékot tartalmazza. – Nehezen élünk, szegényesen, kuporgatva jut mindenre, de szeptembertől el szeretnék menni dolgozni. Nagy ajándék nekünk ez a tanfolyam, olyan, mintha a fiam nyaralna – mondta még el Anetta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pétenktől ismét LÖSZ fesztivál

Pénteken kezdődik a LÖSZ kulturális fesztivál Vásárhelyen - Fellép a New Balance, a Bajnokok Reggelije és a Venzo. Tovább olvasom