Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Vadnyugati rodeó

Cowboyok és cowgirlök rodeóztak a hét végén a vásárhelyi adrenalinfesztiválon. A Győr melletti ranchról érkezett csapat az extrém időjárás ellenére is izgalmas bemutatót produkált. Az arénából a bohócok sem hiányozhattak, a vadlovak patáiról sárdarabok hullottak a lelkes közönségre.
Cowboyok is szórakoztatták a nagyközönséget. Fotó: Tésik Attila
Extrémfesztivál, extrém időben – így hirdették a hét végén a hol zuhogó, hol pedig szemerkélő eső miatt a vásárhelyi adrenalinfesztivált. A nem éppen szabadtéri programokhoz passzoló időjárási viszonyok azonban sokakat nem tántorítottak el attól, hogy a rendezvényre kilátogassanak. Az egyórás bemutatón akadtak izgalmas pillanatok. A férfiak és nők néhány másodperc után mindig a sárban landoltak. De volt, hogy a vad négylábú jószágok az aréna vaskerítéséhez vágták a rodeósokat. Szerencsére azonban nagyobb baj nem történt.

A csöppet sem veszélytelen rodeóban a bohócok az életmentők. Az országban mindössze ketten űzik ezt a szakmát: Magyar Róbert és Szloboda Gábor. A srácok annak idején westernfilmek hatására álltak rodeóbohócnak, sőt a filmekből lesték el a fortélyokat is.
– A bika előtt nem futhatunk, ez a legfontosabb szabály. Mi az életmentők vagyunk, azaz ha leesik a rodeós, akkor minél előbb segítségére kell sietnünk, s elhúzzuk a jószág közeléből, lenyugtatva az állatot – avatott be Róbert.

A fiúk három éve „bohóckodnak", s ez idő alatt a legsúlyosabb balesetként egy bordatörést láttak. Álmuk, hogy külföldön is kipróbálhassák magukat. És hogy miért jó a rodeóbohóckodás? Hát az adrenalin, no és a buli miatt – vágták rá a srácok.

Ez vonzza Baumann Adriennt is, és az, hogy a pasikat legyőzze. A csinos, 30 éves rodeós leányzó törékeny alkatú, nem sokan gondolnák róla, hogy vadlovakat és bikákat ül meg.
– A versenyeken nyolc másodpercig kell megülni a jószágot, de a bírák már 4 másodperctől értékelik a produkciót. Kéthetente gyakoroljuk a bikagolást, hogy az állat ne szokjon hozzánk. A lovakkal egyébként könnyebb, mert azok intelligensek, a bikák nagyon buták, így vigyázni kell velük – jegyezte meg Adrienn.

A kétnaposra tervezett adrenalinfesztiválból végül csak egynapos extrém rendezvény lett. Az esőzés miatt vasárnap nem tartották meg a programokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írásszakértő és grafológus lett a BV-tisztből

Írásszakértői munkája közben még egyszer sem tévedett a vásárhelyi Maczelka László, aki azután… Tovább olvasom