Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Választási fórum a Csúcsi Olvasókörben: a Jókait is tehermentesíti az elkerülő út

Hegedűs Zoltán hangsúlyozta: megválasztása esetén mindenki polgármestere lesz. Nyugalmat és lendületes fejlődést ígért.
- A Jókai utca és környékének élete március 29-e után megváltozik. A 45-ös és a 47-es út forgalmának jelentős része az elkerülő úton közlekedik, nem ezt a városrészt terheli majd - jelentette be Hódmezővásárhelyen, a Csúcsi Olvasókörben megtartott választási fórumon Hegedűs Zoltán alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje.

A politikus a városrész további fejlesztéseiről is szólt. A Rárósi úton kerékpárút épült, hamarosan útfejlesztés is kezdődik, ami egészen Nagymágocsig ér. Csúcsot is érinti a mintegy 1 milliárd forintos beruházás, a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése. A Magvető utcai Óvoda felújításával elkészült a kivitelező, az Észak utcai gyermekintézményt májusban adják át. A Szent István utcai Óvodában ezután kezdik a munkát. A Szent István Általános Iskolát is felújítják. Hegedűs Zoltán megemlítette, a Rárósi úti rendelő is megszépült, megfelel a mai kor elvárásainak. A polgármester-jelölt beszélt arról is, hogy tervezik a vásárhelyi temetők felújítását. Folytatják az útépítéseket és orvosolják a kerítésekkel kapcsolatos problémákat.

Az alpolgármester hangsúlyozta, megválasztása esetén mindenki polgármestere lesz. Nyugalmat és lendületes fejlődést ígért.

Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője egyebek mellett kiemelte, Hódmezővásárhely biztonságos város. A közterületeken több a rendőr, a városban 270 térfigyelőkamera működik, ami jelentős visszatartó erő. A katonaság jelenléte is biztonságnövelő tényező. A laktanyafejlesztési program a humánerőforrást is érinti: 1500-ról 2000-re nő a katonák létszáma.

Az időközi választással kapcsolatban hangsúlyozta, a leendő polgármesternek az a dolga, hogy jobb hellyé tegye Vásárhelyt. A feladat megvalósítására Hegedűs Zoltánt látja a legalkalmasabbnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nem újítják fel a Komlós felé vezető utat, csak kátyúznak

Idén nem újítják fel a Komlós felé vezető utat, csak kátyúznak
Hódmezővásárhely és Tótkomlós között egyelőre marad a zötykölődés. Tovább olvasom