Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Valóra vált Mónika dédelgetett álma

Valóra vált a vásárhelyi Asztalos Mónika álma, lecserélheti régi, elavult asztali számítógépét. A Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány számlájára cikkünk megjelenése után két hét alatt elengedő pénz gyűlt össze egy új laptopra.
Asztalos Mónika és édesanyja az új számítógéppel Fotó: Tésik Attila
A gyermekkora óta kerekes székben élő, vásárhelyi Asztalos Mónika, aki hittantanári diplomát szerzett, ám adminisztrátorként dolgozik, munkájához, ismeretszerzéshez és szórakozáshoz is használta régi számítógépét, amelyet annak idején használtan kapott. Ez a komputer azonban mára nagyon rossz állapotba került. Új számítógépére a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány kezdett gyűjteni, s a gyűjtés Mónikáról szóló írásunk megjelenése után jelentősen felgyorsult.

Ezt követte a Mónika igényeinek megfelelő, azaz internetezésre, távmunkára is alkalmas, hordozható számítógép beszerzése, melyet végül baráti áron a helyi Origó Kft. biztosított.

Az ajándékot a minap adták át a mindeddig semmiről sem tudó Mónikának, akit Berényi Károly, az alapítvány elnöke és Kószó Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntött.

Hangsúlyozták, nem a szánalom vezette őket, amikor gyűjtést kezdeményeztek, hanem az, hogy továbbra is biztosítva legyen Mónika otthoni munkavégzéséhez a megfelelő és működő, ráadásul bárhová magával vihető laptop.

– Szenzáció! – csak ennyit tudott mondani először Mónika, amikor megpillantotta a hordtáskás, mindent tudó laptopot, melyre Gyömrő-Molnár Imre feltelepítette azokat a programokat is, melyek lehetővé teszik az otthoni munkavégzést is. Az Origó Kft. vezetője ráadásul vállalta, hogy Mónika otthonában csatlakoztatja a laptopot a meglévő internetes vonalhoz is.

– Olyan álmom vált valóra, melyre nem számítottam. A számomra ismeretlen adományozók jóságát a munkámmal fogom meghálálni – mondta Mónika meghatott, remegő hangon. Nem sokkal később már kíváncsian érdeklődött, hogyan is kell bekapcsolni és üzemeltetni új komputerét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobboldalit támogat a baloldal

Bár a szocialisták visszaléptették jelöltjüket Balogh Jánosné (képünkön) javára, a vásárhelyi körzet… Tovább olvasom