Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Varga András az új képviselő Vásárhelyen

Három szavazókörben járultak az urnák elé a vasárnapi időközi választáson a vásárhelyi 2. választókerületben. A belvárosiaknak arról kellett dönteniük, ki töltse be a Csorba Mihály halála miatt megüresedett képviselői helyet.
Három szavazókörben járultak az urnák elé a vasárnapi időközi választáson a vásárhelyi 2. választókerületben. A belvárosiaknak arról kellett dönteniük, ki töltse be a Csorba Mihály halála miatt megüresedett képviselői helyet. A szavazás eredményeként a Fidesz, a KDNP, a Tiszta Lap és a Magosz által támogatott jelölt, Varga András kapott mandátumot: az erőviszonyok tehát nem változtak a megyei jogú város közgyűlésében.

Varga András tervei

Az időközi választás nem hivatalos eredménye szerint Varga András a leadott 792 szavazatból összesen 428-at kapott, ez a voksok 54 százaléka. A további sorrend: Kissné Urgyán Mária (MSZP) 173 szavazat (21,8 százalék), Kovács László (MIÉP) 135 szavazat (17,1 százalék), Szabó Gáspár (független) 56 szavazat (7,1 százalék).
Varga András a győzelem után lapunknak nyilatkozva elmondta, a közgyűlésben tenni kíván választókörzete parkolási, közlekedési helyzetének megoldásáért. Fontosnak tartja az utak állapotának javítását, a belvízelvezető csatornák rendbetételét. Támogatja azokat a városi terveket, folyamatokat, melyek a munkahelyteremtést, a mezőgazdaságban élők és a vállalkozások támogatását eredményezik. Különösen fontosnak tartja, hogy a fiatalok szülővárosukban jussanak munkahelyhez és lakáshoz.

A vasárnapi vásárhelyi időközi választás első három órájában a szavazásra jogosult 2422 választópolgár közül 130-an járultak az urnák elé, hogy eldöntsék, szerintük ki nyerje el a közgyűlésben a Csorba Mihály halála miatt megüresedett mandátumot. Négy jelölt közül választhattak az érintettek: az MSZP Kissné Urgyán Máriát támogatta, a Fidesz, a KDNP, a Tiszta Lap Egyesület, valamint a Magosz Varga Andrást. A közgyűlésben a MIÉP képviselőjeként eddig is részt vett Kovács László – most ebben a körzetben is megmérette magát. Szabó Gáspár pedig függetlenként indult.

A szavazók közül délelőtt 11-re már összesen 347-en keresték fel az Aranyossy-iskola Nagy Sándor utcai épületében, a Delfin Computer Szántó Kovács János utcai székházában, vagy a Dózsa György utcai tagóvodában működő szavazókört.

– Kötelességünknek éreztük, hogy szavazzunk – mondta reggel Fodor Sándor lapunknak, közvetlen azután, hogy az urna elé járult. Fiát is elhozta magával: Tamás most először gyakorolhatta választójogát.
– Nem volt nehéz a választás a jelöltek közül – mondta az immár nagykorú fiatalember. – Nálam az döntött, hogy melyik képviselő-jelölt milyen beállítottságú, azaz melyik párt támogatta – tette hozzá.

A szavazók zöme nem siette el a döntést, este fél 6-ra 727-en járultak az urnák elé, ez 30,14 százalékos részvételt jelentett. Végül a legtöbb voksot Varga András kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz citrom Mónusék fáján

Óriási, bőven termő citromfa díszíti a vásárhelyi Mónus Jánosné házának udvarát. Emellett még az… Tovább olvasom