Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Vásárhely az első az élő rockmuzsikában

Hódmezővásárhely - A nyár elmúltával, a szabadtéri koncertidény után kevesebb helyen lehet látni-hallani élő rockmuzsikát – a kínálat azonban városonként eltérő. Makón ma már szinte sehol, Hódmezővásárhelyen viszont 5–6 helyen is találhatnak maguknak fellépési lehetőséget a kisebb közönséggel rendelkező zenekarok.
Hódmezővásárhelyen 5–6 helyen is dübörög a rock időről időre: kocsmák, kávézók vállalják fel, hogy teret adnak a kevésbé ismert zenekaroknak, mi több, a mezőgazdasági főiskolai kar UV-klubjában is vannak időről időre koncertek. Az ismertebb fellépőhelyek közül említést érdemel például a Klub söröző, ahol havonta egyszer lépnek fel nemzeti rockot, punkot vagy alternatív muzsikát játszó helyi és vendégegyüttesek, vagy a vasútállomáshoz közeli Kelet Csillaga.

Szentesen 3 helyen tudnak a sztárkategóriába nem sorolható zenekarok találkozni a közönséggel. Ezek közül talán a Graffiti klub a legismertebb, hiszen a működtetést felvállaló Élet-Jel Egyesület még pályázati pénzt is nyert, hogy teret adjon a fiatal tehetségeknek. Vannak fellépések ezen kívül alkalmanként a Buffalo és a Mátyás sörözőben is. Csongrádon a Bohém kávéház ismert arról, hogy élő rockmuzsikát lehet ott hallgatni.

Az utolsó koncertek egyike a makói 3. félidőben: a Shiva együttes tavaly júniusban lépett fel egy jótékonysági koncerten. Fotó: Szabó Imre
Az utolsó koncertek egyike a makói 3. félidőben: a Shiva együttes tavaly júniusban lépett fel egy jótékonysági koncerten. Fotó: Szabó Imre

A lehetőségek Makón a legszerényebbek. A városban a nyáron zárt be a 3. félidő rock- klub, ahol ha nem is rendszeresen, de alkalmanként azért felléptek zenekarok. A város kocsmáiban, egyéb vendéglátóhelyein nem szoktak koncerteket tartani – ez alól egyetlen kivétel van, ez pedig a Kelemen-ház nevű vendéglő, ahol színpad is található. Itt néhány zenekar játszott már, volt köztük helyi, és vendégegyüttes is érkezett. Rendszeres fellépőhelynek azonban ez sem tekinthető, az utolsó buli hónapokkal ezelőtt volt.

Olvasóink írták

  • 1. gölöncsér 2009. szeptember 29. 14:54
    „OK, csak a közönséget nehezebb " megmozgatni"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száguldozót üldöztek Vásárhelyen - egy rendőr megsérült

Egy járőrkocsi összetört, amikor egy száguldó Porschét próbáltak megállítani a rendőrök. Tovább olvasom