Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Vásárhely: inflációkövető díjemelések várhatók

Ma a közüzemi díjak emeléséről és a jövő évi költségvetési koncepcióról tárgyal egyebek mellett a vásárhelyi közgyűlés.
Ma a közüzemi díjak emeléséről és a jövő évi költségvetési koncepcióról tárgyal egyebek mellett a vásárhelyi közgyűlés. A testület elé kerülő javaslatok szerint a kéményseprés díja januártól 6 százalékkal, a szemétszállítás díja átlagosan 9,3 százalékkal, a helyi buszközlekedés tarifája pedig átlagosan 8,2 százalékkal drágul. A távhődíjról egyelőre nem tárgyalnak a képviselők. Ismeretes: nemrégiben a távhőszolgáltatásnál eltörölték a nyári rendelkezésre állási díjat, ami tízszázalékos árcsökkenést jelentett. A városvezetés többször hangsúlyozta az utóbbi időkben, hogy nem nyúlnak a távfűtés árához.

A lakossági víz- és csatornadíjakat – ahogy arról lapunkban már beszámoltunk – nem emelik jövőre. Megírtuk, hogy a közületek november elseje óta 26 százalékkal fizetnek többet a szolgáltatásért.

Lázár János polgármester előterjesztésében azt javasolja, hogy a képviselő-testület ne emelje fel jövőre a helyi adókat. Indoklása szerint ugyanis 2007-ben a megnövekedett energiaárak így is óriási terhet rónak majd a városban élőkre és a vállalkozókra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszántották a termést

Elkeseredésükben beszántották és kidobták a termésük jó részét a mindszenti pritaminosok. Nagyék és… Tovább olvasom