Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Vásárhely kitűnő tanulói

Mivel jól tanult, idén nyáron elmehet Hollandiában élő nagybátyjához Salgó Nóra, aki azért tegnap délután eljött lapunk Szín 5-ös játékának fotózására is. Csak néhány kisdiákot kellett arra kérni a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban, hogy mosolyogjon: a kitűnő tanulók többnyire vidámak. A fényképezkedésre 139-en jöttek el.
Készülődés a fényképezkedésre. Vásárhelyen a művelődési központban vártuk a kitűnő tanulókat. Fotó: Tésik Attila
A tegnapi forróság ellenére szép számmal érkeztek kisdiákok már dél körül is a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központba, hogy részt vegyenek a Szín 5-ös játékunk keretében tartott fotózáson. Fotóriporter-kollégánknak csak néhányan gyereket kellett rávennie arra , hogy mosolyogjon: ritka a szomorú kitűnő tanuló.

Nem csupán fotósunk masinája dolgozott ezen a délután. Akadt olyan szülő, aki mobiltelefonjával vagy digitális fényképezőgépével örökítette meg csemetéje „szereplését". Két kislány érkezett egy hölggyel. Hamar kiderült, hogy a gyermekek nem testvérek, csak együtt jöttek át Mártélyról. A kisebbik, Izer Enikő Vanessza most végezte el az első osztályt a vásárhelyi Németh László Általános Iskolában. Még sohasem járt külföldön, Eurodisneyt nem ismeri, s a rajzfilmekért sincs oda igazán, de azért Micimackóról és Miki egérről már hallott. Ha szerencséje lesz, akkor hamarosan találkozhat is a kedvelt mesefigurákkal, ugyanis a Szín 5-ös játék fődíja egy kirándulás a párizsi Eurodisneybe; az utat a Gold Sun Travel szervezi.

A Pekárik családból három gyermek is bekerül az albumba. Fotó: Tésik Attila
Ismerőse, a mártélyi iskola frissen végzett ötödikese, Ferenczi Bettina a tavalyi évet is kitűnő eredménnyel zárta. Akkor többek között táborba mehetett, ez volt a jó bizonyítvány jutalma. Az idén is szeretne táborozni vagy legalább strandolni. Sajnálja, hogy egyik kedvenc helye, a mártélyi holtág még mindig víz alatt áll.

A Tornyai János Általános Iskola két volt negyedikese már rutinos kitűnő tanuló, hiszen mind a ketten első osztály óta csak jeleseket visznek haza. Egyikük, Salgó Nóra jutalmul két utazáson is részt vehet. A hosszabbik egészen Hollandiáig szól, ugyanis itt él édesapjának testvére, akinél Nóra vakációzhat. Ezután a Veszprém megyei Lókútra megy egy nagy baráti társasággal.

Osztálytársnője, Kosztolányi Anna óvodás kora óta tanul angolul. Nyáron külföldre utazik szüleivel, de ehhez nem kellett nyelvet tanulnia, ugyanis az erdélyi Csíkmindszenten anyanyelvén is beszélhet bárkivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselők munkásruhában

Néhány kivételtől eltekintve a vásárhelyi közgyűlés összes tagja megtartotta civil foglalkozását,… Tovább olvasom