Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Vásárhely négycsillagos hotelt kap

Hódmezővásárhely - Leghamarabb jövő június táján indulhat annak a négycsillagos szállodának az építése, amelyre a befektetők egy uniós pályázaton most nyertek 377 millió forintot.
A pénzügyi válság miatt nehezebben jutnak hitelhez, de Schleiffer Ervin azt mondja: nem adják fel a terveiket. Számításaik szerint befektetésük 15 év alatt térül meg.

Az üzleti, egészségügyi és sportturizmusra számítanak azok a befektetők, akik hosszú ideje tervezik egy négycsillagos hotel felépítését a vásárhelyi belvárosban, a Fekete Sas szomszédságában, a Zrínyi utcában. Az elképzelések hamarosan valósággá válhatnak, miután nemrégiben 377 millió forintos uniós támogatást nyertek a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) pályázatán. Az egyik befektető, Schleiffer Ervin – aki az Imerys Tűzállóanyaggyártó Kft. vezérigazgatói tanácsadója – lapunk kérdésére elmondta: az összköltségvetés 1,3 milliárd forint, az uniós pénzen kívül kisebb részben magántőkéből, nagyobb százalékban pedig banki hitelből akarják felépíteni a szállodát. Utóbbi most, a pénzügyi világválság idején megnehezíti a dolgukat. Annak érdekében, hogy könnyebben jussanak kölcsönhöz, emelték a cégtulajdonosok számát, és most hat banktól várnak visszajelzést. Az ígérvény ugyanis feltétele annak, hogy a DARFÜ-vel megköthessék a támogatási szerződést.

Az új, négycsillagos szálló a Fekete Sas mellett épül majd fel.
Az új, négycsillagos szálló a Fekete Sas mellett épül majd fel.

Jelenleg tehát úgy tűnik, jövő május előtt nem indul a beruházás, az építkezés pedig egy évig tart majd. Az udvaron álló több mint 80 esztendős Ginkgo biloba fáról elnevezett hotel 90 szobás lesz, a tervek szerint konferencia- és fitneszteremmel, szaunával, masszázzsal és egy kis medencével. De nem lesz wellness-szálloda, mert mint Schleiffer Ervin elmondta, sokkal többe kerül megépíteni és üzemeltetni egy nagy wellnessrészleget, mint amennyi hasznot az hoz. A megtérülés kapcsán megtudtuk: az első években 38 százalékos átlagos kihasználtsággal számolnak, 5-6 év elteltével pedig elérik a maximumot, ami szerintük akkor sem megy 60 százalék fölé. Így 15 év alatt térül majd meg a beruházás, amit hosszas és alapos kutatások előztek meg. A tanulmányok pedig azt mondják, Vásárhelyben benne van a lehetőség, hogy egy négycsillagos szálloda boldogulni tudjon – tette hozzá a befektető.

Az 1,3 milliárd forintos Ginkgo szálloda látványterve.
Az 1,3 milliárd forintos Ginkgo szálloda látványterve.

Építenek a Fekete Sasra

A Ginkgo hotelben csak reggelizni lehet majd, nagy étterme nem lesz, a szomszédban lévő Fekete Sasban ugyanis minden lehetőség adott, hogy a vendégek ebédeljenek és vacsorázzanak. A két épületet az elképzelések szerint egy folyosóval kötik össze, így a hotel lakói télen kabát nélkül sétálhatnak át egyik helyről a másikra.

Olvasóink írták

 • 17. benq 2008. november 21. 07:45
  „http://mrahalom.myminicity.com/env”
 • 16. vadlab 2008. november 20. 20:29
  „Nyugi, eperjesigyorgyne nem az aki, ép eszű ember sehova nem irja oda a lakcimét az interneten.”
 • 15. Beth 2008. november 20. 20:05
  „Kedves eperjesigyorgyne!
  Nem gondolja, hogy már nagyon tudjuk, hogy hol tetszik lakni?
  Hmmmm?”
 • 14. Én2 2008. november 20. 15:48
  „Egyszó mint száz felesleges ekkora szálloda vásárhelynek, üres az egész város nincs látni való, nincs itt semmi ide nem jön nyaralni a kutya se, és jól is teszi.Mit nézne a nagy semmit.A strand meg olyan drága lesz, hogy oda azért nem mennek.
  Ha már épül a szálló akkor az élményfürdő helyett egy gyógycetrumot kellett volna építeni mivel rengeteg a beteg és akkor jöttek volna vásárhelyre gyógyulni.De úgy látszik ehhez ész is kell.”
 • 13. eperjesigyorgyne 2008. november 20. 07:51
  „hodmezővásárhely éva u 5 2em 5 miert kell hotel vannak mar panziok”
 • 12. vadlab 2008. november 19. 21:23
  „Köszönöm a tájékoztatást, nem tudtam hogy a kaszinó már nem a privatizálandó vagyon része! Én nagyon szeretem a várost de sajnos tényleg semmi látnivaló nincsen. Vagy csak megszoktuk már? Nem tudom! Ópusztaszert meg a környéket ne emlegessétek, ugyanis aki arra kiváncsi az azon a környéken fog szállást keresni, nem pedig Vásárhelyen. Mivel sokcsillagos szállodája lesz a városnak igy ezer százalékban látom azt is hogy az élményfürdőt meg fogják mindenképp építeni! Mostmár kötelező lesz! Valaki irta egy másik topicban hogy 20 méter mély búvár merülő- oktatómedencét is akarnak csinálni? Na én ezen vagyok a legjobban meglepődve! Az tényleg kell egy élményfürdőbe! Szerintem 2 is!
  aranka2 jó az ötleted! Valósitsd meg! Vidd ki a zsíros dojcsokat a csicsatéri vagy feketehalmi (volt) iskolához ültesd le őket és a diszkrét tehénillattól máris gerjedhetnek.
  Nem is értem mit is vitatkozunk ezen? A projekt magán befektetés lesz, Ők tudják mit akarnak, legyen az az Ő dolguk!Biztos van még sok olyan plussz érv is amit nem fognak az emberek orrára kötni, mert semmi közünk hozzá. Biztos tudják miért teszik! Én csak bizni akarok a sikrükben !”
 • 11. aranka2 2008. november 19. 16:59
  „Ismeritek az Ich denke oft an Piroschka című regényt? Székkutason játszódik, mérhetetlenül nagy bestseller volt Németországban. Kellő szervezéssel ma is lehet havonta egy-két busznyi pénzes németet idehozni ezzel a sztorival. Biztosan van más hasonló ötlete is a beruházóknak.”
 • 10. gyarmati_nő 2008. november 19. 15:56
  „efje! Szerintem nagyon kevés Csongrád megyére kíváncsi turista/látogató fog Hódmezővásárhelyen megszállni. Szeged se egy metropolisz, de van mozgalmas sétálóutcája, 10-12-ig nyitva tartó cukrászdái, kávézói, kulturált kiskocsmái estére. Hmv. a néhány éve kikupálódott Fekete Sas Kávézón kívül semmit nem tud felmutatni, ahová - szerintem - egy 4 csillagos szálloda lakója szívesen elmenne - már ami a Hmv.-en töltött estéit illeti.”
 • 9. efje 2008. november 19. 13:08
  „A wellnessre vágyó vendégek többsége azt szereti ha fürdőköpenyben sétálhat át a szobájából az uszodába, ezert olyan helyet választ ahol ez lehetséges. Van bőven. Ezt ezert nem akarjak wellnessnek. Érthető.
  Turistalátványosság is, csak a helyiek egy része lat át rajta. Minibusszal 30-60 perces utazás után elég sok helyre el lehet jutni. Ott 1-2 óra általában elég szétnézni, fényképezni. Így a 3-4 órás túra tökéletes. A hosszabbakban érdemes kajáltatni is, mert megéhezik az ember. Így aztán Ópusztaszertől az Anna-fürdőig sok helyszínre lehet gondolni. Az Emlékpontról nem is beszelve.
  A legnagyobb meló vendéget találni, erre vannak szakemberek. Utána "lehúzni" őket mar könnyebb.
  Sok sikert!”
 • 8. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 19. 09:14
  „TOTYA66. Van némi igazságod. Felépíthetik de szerintem sem fog majd benne lakni a kutya sem. Tudomásul kell venni hogy sajnos itt Vásárhelyen nincsen semmiféle túrisztikai látvány. És ezen a tényen az erőltetett élményfűrdő sem fog változtatni. Mit is nézhetnének itt a túristák? Talán a vasutitőltést? A romos szélmalmot? A Csomórkányi romhalmazt? De még csak Mártélyra sem érdemes menni mert az is eléggé katasztrófális állapotban van. Kidőlt elkórhadt fák szemét és eléggé büdös is van. Tehát el van hanyagólva. Hát akkor? Na mindegy majd el válik hogy be jön e a számításuk. De az is igaz hogy a vólt romos kert mozi helyett egy szép új épület lessz majd. Ez is valami. Nem ide tartozó téma de érdeklődnék hogy valamelyőtök halott e az új Sztk. és a rehabilitációs létesítmény megépítéséről? Mert arról nagyon halgat a fáma! De az emlékpont és a hasonló értelmetlen beruházásokról nagyon tudnak nyilatkozni. Ha valaki tud valamit akkor megírhatná. Előre is köszike.”
 • 7. totya66 2008. november 19. 08:55
  „Hogy ki fog benne lakni (Ladisz)? ez a szálloda azért épül hogy amikor az Imerys cég külföldi vezetői ellátogatnak ide akkor ne keljen nekik szegedre átjárni mert náluk 4-5 csillag a minimum. Mivel a költségeket így is a cég fizeti legalább házon belül marad a pénz. Természetesen ha 1-2 pénzes turista aki az élményfürdőben akar eltölteni pár napot beesik az is hagyhat itt némi pénzt.”
 • 6. harcitomi 2008. november 19. 08:30
  „Én speciel sajnálom, hogy a Kaszinót ott eszi a fene. Nem szabadna közösségi vagyont feltételek nélkül eladni, hiba volt 10 éve privatizálni állagmegóvás vagy valami ilyesmi kitételek nélkül.”
 • 5. Ladisz 2008. november 18. 19:43
  „De jó!


  És ki fog benne lakni?”
 • 4. aranka2 2008. november 18. 19:24
  „Vadlab, a Kaszinó már tíz éve privát, magántulajdonban van. A gazdája azt csinál vele, amit akar - és ez így helyes.
  A beruházásnak természetesen semmi köze az önkormányzathoz, befektetők dolgoznak rajta. Kívánom, hogy sikeresek legyenek.”
 • 3. vadlab 2008. november 18. 17:21
  „Nem értem én ezt az egészet! A Fekete Sas Zrinyi utcai szárnyában nincs szálloda rész? Annakidején felújították -de ha jól tudom- nem volt vendég és bezárták. Nem tudom mennyire Önkormányzati a beruházás de látván a szállodák vendégforgalmát nem hiszem hogy sorba fog majd állni a nép.
  A szemközti igen neves és patináns Kaszinót kellene felújítani mert hamarosan az enyészetévé válik!
  (Jah igaz akkor olcsóbban "privatizálni" lehet majd.)”
 • 2. petiapa 2008. november 18. 16:39
  „viszont is igaz, az élményfürdő szállások, szálloda nélkül nem lesz rentábilis.
  Az épület homlokzata illeszkedhetne jobban is a Fekete Sashoz!”
 • 1. gyarmati_nő 2008. november 18. 16:09
  „Na, megvan miért kell élményfürdő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cécóbálon látták meg egymást

Hódmezővásárhely - Hatvan évvel ezelőtt kötött házasságot a Vásárhelyen élő Tejes János és Balog… Tovább olvasom