Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Vásárhely: nem lesz új szavazás

A hódmezővásárhelyi és a megyei választási bizottság után a megyei bíróság is elutasította a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség és a hódmezővásárhelyi M. Á. fellebbezését, érdemi vizsgálat nélkül.
A hódmezővásárhelyi és a megyei választási bizottság után a megyei bíróság is elutasította a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség és a hódmezővásárhelyi M. Á. fellebbezését, érdemi vizsgálat nélkül. Mint korábban is írtuk, a civil szervezet és a magánszemély beadványában többek közt azt állította, hogy sorozatos törvénysértéseket követett el Lázár János országgyűlési képviselőjelölt. Ezért kérték a második forduló választási eredményének megsemmisítését, s újabb forduló kiírását.

A Csongrád Megyei Bíróság felülvizsgálati eljárás keretében tegnapi határozatával helybenhagyta a területi választási bizottság döntését. A bíróság rámutatott arra, hogy a hozzá érkezett fellebbezések nem jelöltek meg konkrét jogszabálysértést, illetve a megtámadott határozat nem mérlegelési jogkörben hozott döntés, a szavazás végeredményét a törvényben meghatározott módon, szavazatszámlálás alapján állapították meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlést kért az ellenzék Vásárhelyen

Mindenképpen megtárgyalja a holnapi rendkívüli közgyűlés a vásárhelyi Erzsébet-kórház helyzetét, és… Tovább olvasom