Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Vásárhely újból nekifut a városkártyának

Közgyűlésen is beszéltek róla, de egyelőre konkrétumokat nem tudni a városkártyáról. 2015-ben már megpróbálta a vásárhelyi önkormányzat bevezetni, nem járt sikerrel. A vásárhelyiek valódi kedvezményeket várnak ettől a projekttől.
Budapesten és Szegeden bevált
Szegeden 2010-ben vezették be a Szeged Kártyát, ezt szolgáltatások igénybevételekor, illetve egyéb vásárlásokkor használhatják ki. Budapesten turisták számára is kiváltható kártyát vezettek be, mellyel kedvezményesen látogathatnak kulturális programokat, ingyenesen használhatják a tömegközlekedést, valamint engedményt kaphatnak éttermekben és fürdőkben a fővárosba látogatók.
– Nem ártana valami kedvezmény mondjuk a strandra – kezdte véleménye kifejtését Ferenczyné Janovics Judit a legutóbbi közgyűlésen szóba hozott városkártyáról. – Jó lenne az is, ha parkoláshoz használhatnánk, mert ez a lehetőség is nagyon drága. Amúgy jó ötlet, mert hozzászoktunk a kártyákhoz. Egyre gyakrabban fizetek kártyával a készpénz helyett, mert az úgy kedvezőbb számomra – fogalmazott Judit.

– Bízom benne, megmutathatjuk, hogyan lehet ezzel a kártyával a tramtrainen utazni – jelentette ki Hegedűs Zoltán alpolgármester a június eleji közgyűlésen. A városkártyáról egyelőre konkrétumokat nem tudni. Az önkormányzat elvi koncepciója szerint a kártyával azt szeretné elérni, hogy a helyi szolgáltatásokat részesítse előnyben a polgár, igénybe lehetne venni a kedvezményt a közösségi közlekedésben, az intézményi beléptetéskor, esetleg a kereskedelemben.

A város már 2015-ben is belevágott egy városkártyaprogramba, azonban a szolgáltatóval nem tudtak megegyezni, mert nem azt kapta volna az önkormányzat, amit kért tőle. Nem kerülhetett volna rá a kártyára a város címere, és a neve sem, hogy „Vásárhelyi Városkártya".

Másik megkérdezett olvasónk, Zsuzsa is az esetleges kedvezmények mértékétől függően használná. – Ha valódi kedvezményt kapunk, és egyszerűbbé teszi a szolgáltatások igénybevételét, akkor érdekel ez a lehetőség. Egyébként pedig nemigen használok bankkártyát, mert havi szinten praktikusnak tartom, hogy látom magam előtt a pénzemet, könnyebben tudok gazdálkodni vele – magyarázta Zsuzsa.

– Lutri az egész – kommentálta Németh László. – Minden bizonytalan ebben a városban, én őszintén szólva nem látok fejlődést. A sétálóutca helyén egy hasznos útvonal feküdt, most már ezt nem lehet használni. Ezért vagyok bizonytalan a kártyával kapcsolatban is. Bankkártyám is csak azért van, mert a nyugdíjamat arra utalják – tette hozzá a férfi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harci járművek a vásárhelyi belvárosban

Harci járművek a vásárhelyi belvárosban
Páncélozott szállító katonai járművek vonultak át tegnap délelőtt Hódmezővásárhely belvárosán, a… Tovább olvasom