Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Vásárhelyen győztek a Márciusi ifjak a ´48-as vetélkedőn

A Hódmezővásárhelyi Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján vetélkedőt szervezett a helyi általános és középiskolák diákjainak. A csapatok a város pontjain lévő állomásokat keresték fel, ahol feladatok várták őket. Az egyik helyszín az Emlékpont volt.
A vetélkedőre a Németh László Gimnázium, Általános Iskola 3, a Bethlen Gábor Református Gimnázium 2, míg a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola és a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 1-1 csapatot nevezett, amelyeknek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központot, a Népművészeti Tájházat, a Kossuth teret kellett felkeresniük, és feladatokat megoldani.

 Az Emlékpontban Nagy Gyöngyi, a közgyűjtemény történésze várta feladatlappal a diákokat, akik az intézmény állandó kiállításához kapcsolódó kérdésekre feleltek. A versenyben első a Bethlen Márciusi ifjak nevű csapata lett, a Németh László 2. helyezett Kecske, illetve 3. helyezést elért Pulzus csapata előtt, különdíjban a Liszt teamje részesült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 hektáron égett a mindszenti szeméttelep, de a katasztrófaturisták még a sínekre is rámerészkedtek

10 hektáron égett a mindszenti szeméttelep, de a katasztrófaturisták még a sínekre is rámerészkedtek
Mindszenten vasárnap mintegy 10 hektáros területen égett a nád, a száraz fű és a szemét. A lángokat messziről lehetett látni. Tovább olvasom