Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Vásárhelyen kezdődik a cirkuszszezon: a helyi pékek két teherautónyi kenyeret vittek a lámáknak, tevéknek

Hódmezővásárhely - Már a múlt héten pénteken megérkezett Hódmezővásárhelyre a Circus America, de a sátorépítéssel hétfőig vártak. Ehhez a munkához az kellett, hogy nulla fok fölött legyen a hőmérséklet.
– Márciusban szinte minden utazótársulat útnak indul. Mi már februárban is felléptünk. Akkor jó idő volt. Azt nem gondoltuk, hogy márciusban ilyen hó lesz, és hideg – mondta Ádám Olivér, a Circus America egyik vezetője. A társulat február második felében Kaposváron lépett fel. Onnan Pécsre mentek volna, de a nagy hó miatt lemondták a szereplést, így a következő helyszín, Hódmezővásárhely felé vették az irányt. Az első napot az egyik szupermarket parkolójában töltötték. A hódúrók ugyanis a város utcáin dolgoztak, és csak azután takarították le a Bagolyvárral szembeni cirkuszi placcot.

– Az időjárás miatt nem volt egyszerű megtenni a 250 kilométert, Kaposvártól idáig. Volt részünk útlezárásban, rostokoltunk az állatokkal egy benzinkúton is. A lényeg, hogy most már minden rendben van. A sátorépítéssel meg kellett várnunk a pluszfokokat. Mínuszban nem építünk, az a ponyvának nem tenne jót. A vásárhelyiek egyébként nagyon kedvesek voltak. Az egyik pékség például két teherautónyi kenyeret is hozott az állatainknak. A bikák, a lámák, a tevék is nagyon szeretik. Szénát és szalmát is azonnal sikerült szereznünk – mesélte.

Ádám Olivér azt mondta, a nézők nem veszik majd észre a sátorban a márciusi hideget. 22-23 fokosra fűtik fel hőlégbefúvással. – Természetesen a próbákon is fűtünk. A lakókocsik sem hidegek, el vannak látva gázkályhákkal – avatott be Ádám Olivér, milyen is a cirkuszi élet a tavaszi télben.

A Circus America előadásait csütörtöktől vasárnapig nézhetik meg az érdeklődők. Ukrán, orosz, német, amerikai és magyar artisták is porondra lépnek. Tevét, lámát, szürke marhát, lovakat és oroszlánokat is láthat a nagyérdemű. A bébioroszlánt meg is lehet majd simogatni.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először együttműködést kínált a polgármester, majd betegsége alatt felmentették Hódmezővásárhely címzetes főjegyzőjét

Ezt maga Korsós Ágnes közölte. Tovább olvasom