Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Vásárhelyen több száz fős romaesküvőt tartottak a hét végén

Hódmezővásárhely - Nagy feltűnést keltett szombaton Vásárhelyen az a több száz fős romaesküvő, amiről már hetek óta beszéltek a városban. A menyegző kellékei voltak a virágokkal feldíszített hintók, a rózsaszirommal borított vörös szőnyeg és a hófehér luficsokrok.
Nagy feltűnést keltett szombaton Vásárhelyen az a több száz fős romaesküvő, amiről már hetek óta beszéltek a városban. A menyegző kellékei voltak a virágokkal feldíszített hintók, a rózsaszirommal borított vörös szőnyeg és a hófehér luficsokrok. A Hódtói Sportcsarnokban rendezett romalagzin több százan mulattak együtt az ifjú párral.

Vásárhelyen már hetek óta beszéltek arról a több száz fős roma esküvőről és lakodalomról, amit a hét végén tartottak meg a városban. A menyegzőről már olyan pletykák is keringtek Vásárhelyen, hogy Lázár János polgármester adja majd össze az ifjú párt, a 21 éves Kovács Csabát és a húszéves Markócs Editet a Kossuth téren, és a családok minden arra járó, bámészkodó helybelit vendégül látnak, megkínálnak étellel és itallal. Perszer egyik híresztelés sem bizonyult igaznak.
Szombaton az esküvő egy része a nagy nyilvánossága előtt zajlott a városban a Szent István és a Kossuth téren. Itt bárki megnézhette az ifjú párt és fotót is készíthetett róluk.

Lagzi a Hódtóiban

A Hódtói Sportcsarnokban rendezett romalagzin több százan mulattak együtt az ifjú párral. A vendégsereg előételként töltött karajt, töltött fasírtot, sonkával-sajttal töltött húst fogyasztott – savanyúsággal. Majd következett az Újházy-tyúkleves, a marha- és a birkapörkölt, gyümölcsök (dinnye, ananász, szőlő, banán, narancs), a sülteket pedig éjfél után szolgálták fel. Utóbbi étkek közé a rántott szelet, a bécsi szelet, a sült oldalas és a sült kolbász tartozott – petrezselymes krumplival.

A Szent István téri katolikus templomban valamivel délután öt óra után kezdődött a szertartás. A násznépet, a vendégsereget platós, ponyvás Mercedes vezette fel a templomhoz, ezen húzta Luigi és zenekara a talpalávalót. Majd négy lovas nő és kilenc, virágokkal feldíszített hintó következett – az ifjú párral, az örömszülőkkel és a vendégekkel. A sort egy lóvontatású, egyszerűbb kocsi zárta. Az út szélén sokan megálltak és bámulták a vidám menetet.

A templomból a Kossuth térre vonult a menet, ahol a polgári esküvőt tartották. Az ifjú pár a városháza előtti lovas szobornál vörös szőnyegen, eléjük szórt rózsaszirmokon lépdelve járult az anyakönyvezető elé, hogy örök hűséget fogadjon egymásnak.

A násznép zeneszóval érkezett és muzsikaszó mellett, táncolva távozott a város főteréről, miközben a díszítést adó fehér luficsokrokat eloldozták és azok felszökkentek az égbe. A vásárhelyiek közül sokan állták körbe a szertartás helyszínét, és figyelték érdeklődve az elegáns, szép ruhákba öltözött ünneplőket. A romaesküvő esemény volt és sokáig téma lesz Vásárhelyen, mert ez a menyegző a kellékeivel elütött az átlagtól.
Szerettünk volna részletesebben beszámolni a nem mindennapi esküvőről, de ehhez nem járult hozzá a család.

Olvasóink írták

  • 1. zsera 2008. április 09. 21:25
    „sok boldogságot az ifju párnak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János bírálja városa rendőrségét

Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester szerint a vásárhelyi rendőrségen nem veszik komolyan… Tovább olvasom