Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Vásárhelyi csábítás homokozóval és plazmatévével

Hódmezővásárhely - Felújítja a homokozót, baba-mama programokat szervez és plazmatévét vett a videojátékot játszó gyerekeknek a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár.
Bár csökkentett nyitva tartással üzemel június végétől augusztus 31-éig, minden lehetséges eszközzel megpróbálja becsábítani a potenciális olvasókat.

A nyárral kapcsolatban nem könyvekre, négy fal közti elfoglaltságokra asszociálunk, hanem a strandra, a napozásra, a fürdésre, a kirándulásra. A könyvtárak szezonja ősztől tavaszig tart. A vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár is csökkentett nyitva tartás mellett várja a látogatókat június 30-ától augusztus 31-éig: hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig, szombaton 9-től délig.

– Az ünnepi könyvhéttel, június 9-ével zárul számunkra a szezon, onnantól az idősebb korosztálynak, a felnőtteknek nem rendezünk könyvbemutatókat, író-olvasó találkozókat – mondta Soós Csilla, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója. – Szeptembertől folytatódnak az események, de ez nem azt jelenti, hogy a könyvtárba járóknak addig unatkozniuk kell.

A nagyobbak 106 centis plazma-televízión videojátékozhatnak. Fotó: Tésik Attila
A nagyobbak 106 centis plazma-televízión videojátékozhatnak.
Fotó: Tésik Attila

Évek óta hagyomány, hogy a gyerekeknek kézműves-foglalkozásokat szerveznek, június 16-ától hétfőn, kedden és szerdán többek között gyöngyfűzés, papírhajtogatás és márványozás szerepel a kínálatban. Folytatódik az idén indult baba-mama klub, valamint a reneszánsz év apropóján Mátyás királyról rendeznek történelmi játszóházat, előadásokkal, kirándulásokkal egybekötve. A baba-mama klubhoz kapcsolódva, tartós jó idő esetén, a kicsiknek homokozót alakítanak ki az udvaron. Ez nem jelent nagyobb beruházást, ugyanis a gyermekkönyvtár épülete korábban bölcsődeként funkcionált, a régi homokozó megvan, csupán rendbe kellene hozni és friss homokkal feltölteni. A nagyobbak a közelmúltban vásárolt 106 centis plazma-televízión videojátékozhatnak, míg az idősebbeket a már említett csökkentett nyitva tartás mellett várják a könyvek, valamint minden ismert szolgáltatás. Az érdeklődők a tanfolyamokon (számítógép-kezelői, internetes ügyintézés) is részt vehetnek –, ha máskor nem, hát a borongósabb, esősebb nyári napokon. Az égi áldással a könyvtárnak is meggyűlt korábban a baja, többször beázott kiadósabb esőzéskor.

– Új, pozitív fejleményről ebben az ügyben nem számolhatok be – közölte Soós Csilla –, az épületek, melyekben létezünk, üzemelünk, régi polgári házak, folyamatosan felújításra szorulnának. Keressük a forrásokat, a lehetőségeket, információink szerint június második felében írnak ki olyan uniós pályázatokat, melyekben az épületrekonstrukció is szerepel, így hamarosan megoldódhatna ez a problémánk. Reménykedünk benne, hogy pályázhatunk, és legalább a tetőt kijavíthatjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely - lengyel szemmel

Hódmezővásárhely - A második világháború borzalmai elől Magyarországon talált menedéket a 120 éve született neves lengyel esszéíró, Stanislaw Vincenz. Tovább olvasom