Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Vásárhelyi elbocsátások: megroppant a hivatal

A márciustól májusig tartó vásárhelyi városházi elbocsátásokat vizsgálta az elmúlt hónapokban egy eseti bizottság.
A márciustól májusig tartó vásárhelyi városházi elbocsátásokat vizsgálta az elmúlt hónapokban egy eseti bizottság. Ez azután alakult meg, hogy Kovács László települési képviselő a május 29-i közgyűlésen erről kérdezte Márki-Zay Péter polgármestert, és a kapott válaszokat nem találta kielégítőnek – mondta bevezetésként Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP-frakció vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón.

Az eseti bizottság részletes jelentését a december 7-i, 8 órakor kezdődő közgyűlésen tárgyalja a testület. Kovács László bizottsági elnök elmondta: november 30-áig tevékenykedtek, beszéltek a 33 elbocsátott vagy elűzött – ahogy fogalmazott – városházi dolgozóból többel, közülük 22-en vállalták a bizottság előtti meghallgatást. Neveket, pozíciókat a személyes adatok védelme miatt nem árult el.

A vizsgálatok során az észszerűségre, szakszerűségre, valamint a tisztességre és méltányosságra voltak kíváncsiak. – A szakmaiság nem állja meg a helyét, mert a távozottak munkájának kiesése megroppantotta a polgármesteri hivatal, az önkormányzat működését, amely napjainkra sem jött helyre. Több köztisztviselő állította: sokáig „kézen fogva vezették" a polgármestert, hogy a munkáját egyáltalán el tudja végezni – mondta Kovács. A tisztesség és a méltányosság sem valósult meg, mert az elbocsátott vagy eltávozott dolgozóknak olyan munkakörülményeket teremtettek, amelyek emberi sorstragédiákhoz vezettek. Példaként a diktafonos felvételeket említette, de a fenyegetés, megaláztatás és a megfélemlítés is szerepelt a repertoárban – említette. A 33 ember közül 77 százalék érezte bizonytalannak a helyzetét.

– Ezek az események a lakosság egy részében is megrendítették a városvezetés iránti bizalmat, és a rossz szándékkal szétzúzott, tönkretett dolgokat nehéz lesz helyrehozni – jelentette ki Kovács László.
Az anyagban szó esik egy iroda ajtajának és iratszekrényének felfeszítéséről, a benne található iratok feldúrásáról, összekeveréséről, kifosztásáról. Lapunk kérdésére, hogy történt-e az ügyben feljelentés, Kovács annyit közölt: nem tudja biztosan, ő csak a meghallgatások során értesült róla. Ha a bejelentés elmaradt, az a jelenlegi városvezetés hiányossága – állapította meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyerekeknél is nagy sikere volt a kolbásznak és a sajtnak: magyar ízek az észak-írországi karácsonyi fesztiválon

A gyerekeknél is nagy sikere volt a kolbásznak és a sajtnak: magyar ízek az észak-írországi karácsonyi fesztiválon
A vásárhelyi Balajtiné Bordás Éva tíz éve Észak-Írországban él családjával, és a kisvárosban, ahol laknak, létrehozott egy 40 családos magyar közösséget. Havonta egyszer találkoznak. Tovább olvasom