Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Vásárhelyi okmányiroda: neten is kérhető időpont

Hódmezővásárhely - Megszűnt a vita lehetősége az érkezési sorrendről a vásárhelyi okmányirodán január óta működő ügyfélhívó rendszer jóvoltából. Mostantól szerdánként és péntekenként az interneten is lehet névre szóló időpontot kérni. Ekkor viszont ajánlott időben érkezni.
Hetente átlagosan ezren keresik fel a vásárhelyi városházán lévő okmányirodát. Amióta januártól bevezették az ügyfélhívó rendszert, azaz hasonló készülékkel kell sorszámot kérni, mint a postán vagy a bankokban, megszűnt az ügyfelek között az érkezési sorrend miatti feszültség. Idén eddig több mint tízezren intézték a különféle ügyeiket az okmányirodán. Az ügyfélhívó kijelzőjén lévő számok egyértelműen navigálják a sorszámok tulajdonosait a megfelelő ablakhoz. Az új rendszert most továbbfejlesztették.

Ügyfélhívó az okmányirodán. Már névvel is ad sorszámot. Fotó: Tésik Attila
Ügyfélhívó az okmányirodán. Már névvel is ad sorszámot. Fotó: Tésik Attila

Kőrisi Zoltántól, az okmányiroda vezetőjétől megtudtuk: az újabb fejlesztésnek köszönhetően ezentúl az interneten, a www.magyarorszag.hu vagy az www.nyilvantarto.hu weblapokon is kérhet időpontot szerdánként és péntekenként az, aki már regisztrált az ügyfélkapun. Hozzátette: a jelentkező a hétjegyű kóddal kaphat az okmányiroda ügyfélhívója mellé telepített terminálon névre szóló sorszámot, igaz, ehhez az ügyfélnek pontosan kell az irodába érkeznie, hiszen a gép negyedóra türelmi időt ad. Ha valaki 15 percnél többet késik, akkor várhat a sorára, ugyanúgy, mint azok, akik nem kértek időpontot. Ha pedig túl korán érkezik, a gép arra is figyelmezteti. A fejlesztés a várakozási idő csökkentését szolgálja.

Csekkmentesen

Az okmányiroda nem helyez el üres csekkeket az ügyféltérben – hívta fel a figyelmet az irodavezető. Ugyanis volt arra példa, hogy az otthagyott alapítványi támogatást kérő csekken fizették be – tévedésből – az okmányirodai eljárás illetékét.

Olvasóink írták

 • 4. NTK 2008. március 25. 17:41
  „Az előzőhöz:

  Igaz!!”
 • 3. Gábor1 2008. március 23. 08:30
  „Nem időpontot kéne kérni, hanem az ügyeket kéne már neten intézni.”
 • 2. Lázár, de nem az 2008. március 22. 11:51
  „Szerdán 8 és 12 között nyitva vannak.Először én is azt hittem, hogy nem!”
 • 1. ügyfél 2008. március 21. 08:25
  „"www.nyilvantarto.hu weblapokon is kérhet időpontot szerdánként és péntekenként " - rákerestem a weblaon:
  Ügyfélfogadási idő:
  H: 8.00-15.30
  K: 8.00-15.30
  Sz: szünetel
  Cs: 08.00-16.30
  P: 08.00-12.00

  Vagyis szerdán nincs ügyfélfogadás...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbüntetik-e a vizitdíjat nem szedő kórházakat?

Hódmezővásárhely - Április közepén dől el, hogy szankcionálják-e azokat az egészségügyi intézményeket -, amelyek már márciusban nem szedték be a vizitdíjat illetve kórházi napidíjat. Tovább olvasom