Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Vásárhelyi sárgulás

Délelőtt ballagtak, délután pedig hagyományos sárgulási ünnepségüket tartották a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának hallgatói Vásárhelyen. A város nevében három önkormányzati képviselő búcsúztatta őket a Kossuth téren.
Tegnap délelőtt ballagtak Vásárhelyen a jövő mezőgazdászai az SZTE Mezőgazdasági Főiskolai Karán. A hallgatók a Petőfi Művelődési Központban köszöntek el alma materüktől. A 61 nappali tagozatos, 50 levelezős és 48 távoktatásban részesült hallgatót, valamint rokonaikat, családtagjaikat Csorbáné Tóth Mariann oktatási dékánhelyettes köszöntötte. A végzősök nevében Gál Tamás mondott beszédet. A hagyományoknak megfelelően a ballagók a másodéveseknek adták át az intézmény zászlaját. A kiemelkedő tanulmányi eredményeket nyújtók, így Berki Anett, Bősi Edit, Karl Attila, Katona Angéla, Szakál Szilvia, Hornyák Márta és Ördög Nóra könyvjutalmat vehettek át Bodnár Károly dékántól.

A hivatalos délelőtti ünnepség délután már az aranyló, beérett kalászok után elnevezett, látványos, oldott hangulatú sárgulási felvonulással folytatódott. A hallgatók a kutasi úti tanüzemtől indultak fogataikkal, át a városon. A Kossuth téren a város nevében Varga András, Tóthné Kecskeméti Katalin és Benkő Zsolt települési képviselő búcsúztatta a diákokat. Kérték, hasznosítsák jól az itt szerzett tudást, és vigyék magukkal a város jó hírét. A hallgatók részéről Bősi Edit és Bere Sándor köszönte meg – egy-egy fokost adva ajándékba – a jókívánságokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem győzik vágni az útmenti burjánzó sövényeket

Több vásárhelyi kereszteződésben is nehéz helyzetbe kerülnek a közlekedők. Az elburjánzott növények… Tovább olvasom