Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 21°C | 28°C Még több cikk.

Vásárhelyre is telepítettek villanyautó-töltőt

Vásárhelyre is telepítettek villanyautó-töltőt
Hamarosan Hódmezővásárhelyen is ,,tankolhatnak" a villanyautók. Január végén telepített egy töltőállomást a polgármesteri hivatal mögé, a Hősök terére a Nemzeti Közművek (NKM) Zrt.
A villanyautosok.hu portál megírta, az NKM Mobiliti Projektjében a régió első elektromosautó-töltő állomását Békéscsabán üzemelte be.

Szegeden a helyi közlekedési társaság telephelyén létesült egy villámtöltő. A portál azt írta, ez egyelőre még nem működik, de hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé teszik. Két másik töltőpont a József Attila Tanulmányi és Információs Központnál, illetve az Arany János utcai parkolóház oldalában található.

Január 30-án pedig Hódmezővásárhelyen, a városfal mellett is megjelent az oszlop. A villanyautosok.hu úgy tudja, a telepített töltőállomás 2×22 kW-os teljesítményű váltakozó áramú (AC), Ensto gyártmányú oszlop. Néhány órányi ott-tartózkodás után az elektromos autó tulajdonosa feltöltött akkumulátorral indulhat haza. A töltő használata egyelőre ingyenes lesz.

A csatlakozáshoz szükséges kábelt az autósoknak kell vinniük. A készülék közterületen található, így a nap 24 órájában lehet majd használni, miután lebetonozták.

Hódmezővásárhelyen egyébként az önkormányzat 2007 decembere óta ingyenes parkolással segíti a hibrid  és elektromos autóval rendelkezőket.

A villanyautosok.hu értesülése szerint a vásárhelyi önkormányzat is pályázott 3 villámtöltőre, amelyeket még idén telepítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefejelte a lányát egy másik szülő: Mária elégedetlen a végzéssel

Lefejelte a lányát egy másik szülő: Mária elégedetlen a végzéssel
Két évre próbára bocsátotta a vásárhelyi bíróság azt a nőt, aki tavaly a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában két lányt is bántalmazott. Tovább olvasom