Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Végső búcsú a vonatbalesetben elhunyt Milántól - A ladások felbőgették a motort, amikor Milán koporsója elhaladt előttük

Szombaton helyezték végső nyugalomba a kakasszéki vonatbaleset 18 éves áldozatát, Gyalog Milánt. A fiú temetésén a ladások felbőgették a motorokat. Így köszöntek el a fiútól, aki rallyversenyző szeretett volna lenni.

A koporsóban fekvő fiatalnak mostantól ez lesz az otthona. Itt találja majd a napkelte és a napnyugta az örök időkig. Talán már a csillagokból figyel ránk. Most az őszi szél üzenetet hozott: elmegyek, de szívetekben örökké veletek leszek...

- mondta a polgári szónok a 18 éves fiú temetésén.

Gyalog Milán volt az egyik áldozata az október 25-én történt vasúti balesetnek. Mint megírtuk, az Orosháza felől érkező autóban négyen ültek, két felnőtt és két 18 éves fiatalember, a szülőpár ikerlányainak udvarlói. Az autó sofőrje, valószínűleg örökké talány marad miért, kikerülte a lehúzott sorompót, de nem volt ideje áthajtani a túloldalra. Az érkező vonat halálba taszította az autóban ülőket. Bogdán Richárdot, aki december elején töltötte volna be a 18. évét, pénteken helyezték örök nyugalomba. A két fiú elválaszthatatlan barát volt.

Milán életének lapjaira megannyi szép kép van felrajzolva, melyeket a rokonok, barátok, ismerősök szemei látnak és mindig is látni fognak abban az emlékcsokorban, amit a végső eltávozás hagyott maga után. Szerető gyermek, testvér igaz barát, akitől most búcsúzunk.

- emelte ki a szónok.
 
Utolsó útjára kísérték Milánt, a kakasszéki vonatbaleset 18 éves áldozatát. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)

Milán 2000. június 22-én született Szegeden. Szülei az első pillanattól nagy szeretettel vették körül. Igyekeztek a legjobb körülményeket biztosítani számára. Szeretetteljes otthont teremtettek, ahol mindig hazavárták. A Klauzál Általános Iskolába járt. Jó tanuló volt, pedagógusai jó gyermeknek ismerték. A pályaválasztáskor nem volt kétséges, hol tanuljon tovább.

Milán ugyanis kisgyermek kora óta rajongott a rallyversenyekért. Édesapjával közös hobbijuk volt a Lada szeretete. Milán ezért a Kalmár Zsigmond szakközépiskolában tanult tovább, karosszérialakatos szakon. A bizonyítványát néhány hónapja vehette át. A fiú életében sok kedves barátság szövődött. Nyáron a szerelem is megtalálta. Szabó Dórival, aki a vonatbalesetben szüleit is elvesztette, kiegészítették egymást.

Milán sokszor hangoztatta, négy fontos dolog van az életében, a család, a barátok, a rally és a lány, akit nagyon szeretett.

- említette meg a szónok a gyászszertartáson.

Milán versenyző szeretett volna lenni. A 18. születésnapjára egy Ladát kapott, aminek versenyautóvá alakításához édesapjával és barátaival fogott hozzá. A vonatbaleset azonban minden álmot elvett Milántól és a családjától. A tragikus körülmények között elhunyt fiút több százan, családja, barátnője, barátai, rokonai, ismerősei kísérték utolsó útjára. Ott voltak a ladások is, akik felbőgették a motorokat, padlóig nyomták a gázt, benzingőzzel tisztelegtek a fiú előtt, aki már az égi versenypályán rója a köröket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérleti díjjal bünteti Márki-Zay a sportklubokat? - Hegedűs szerint megfúrta a sportegyesületeket támogató határozatot

Bérleti díjjal bünteti Márki-Zay a sportklubokat? - Hegedűs szerint megfúrta a sportegyesületeket támogató határozatot
Visszavonatná a közgyűléssel a sportegyesületek helyzetét könnyítő határozatot Márki-Zay Péter… Tovább olvasom