Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Vegyes volt a ''patikussztrájk'' megítélése Vásárhelyen

A patikussztrájk hírére elmaradt a szokásos, nyitás előtti sorban állás tegnap a vásárhelyi központi gyógyszertár előtt. Néhányan tíz óra előtt szerettek volna bejutni, majd az ajtóra kifüggesztett plakát láttán szó nélkül továbbmentek. Persze, azért volt véleményük.
A vásárhelyi 5 Kehely gyógyszertár ajtaját reggel zárva találták az emberek. Fotó: Korom András
Ezúttal nem várakozott nyitás előtt tíz-tizenöt ember arra, hogy bemehessen Vásárhely egyik legforgalmasabb gyógyszertárába. A Szegfű utcai 5 Kehely előtt az első beteg csak néhány perccel 8 óra után jelent meg, hosszasan olvasta az ajtóra kiragasztott plakátot a sztrájkról, majd továbbsétált.

Borbola Jánosné szerint helyes, hogy a gyógyszerészek tiltakoznak, de szerinte a parlamentben kellene megtárgyalni mindezt, nem a betegekkel kellene kiszúrni.
– Három gyógyszer receptje van nálam, a szívbeteg férjemnek írták föl ezeket, de nincs rájuk írva, hogy sürgősek. Így két órát várnom kell – tette hozzá.

– Fellegekben jár a gyógyszerár, nem tudom, mi lesz. Igazuk van a sztrájkolóknak, csak szakembereknek szabad kiadni a patikaszert – mondta Kádár Imre József, aki szerint azért kétségbeejtő, hogy az egészségügy a béka feneke alatt lapul, mert az ember negyven évig fizette a járulékot.

– Nincs igazuk a gyógyszerészeknek, úgy látom, hogy céhként működnek, előjogokat akarnak megtartani maguknak – fogalmazta meg véleményét Frankó Péter. A fiatalember szerint jól mutatta mindezt az a hadjárat is, amit a kertvárosi patika ellen folytattak a vásárhelyi gyógyszertár-tulajdonosok, akik foggal-körömmel küzdöttek a megnyitása ellen.

– Szerintem természetes lenne, ha a Tescóban vagy a benzinkúton a recept nélküli gyógyszereket meg lehetne venni. A susáni idősebbeknek is közelebb lenne este vagy éjszaka, ha nem kellene a belvárosba menni fájdalomcsillapítókért. A patikusok sem mások, mint szakképzett kereskedők – tette hozzá.

A patikák 10-kor rendben kinyitottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rapid közgyűlést tartottak tegnap is

A keddi rendkívüli közgyűléshez hasonlóan tegnap is csupán néhány percig tartott a vásárhelyi… Tovább olvasom