Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Vezetőváltás a városi televíziónál

Hódmezővásárhely - A pénteki zárt közgyűlésen felmentették tisztségéből a Hódmezővásárhelyi Városi Televízió ügyvezetőjét, Illés Bélát. A tisztséget ideiglenesen szeptember 16-áig az önkormányzat sajtóreferense, Göbl Vilmos tölti be.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Pénteken zárt közgyűlésen felmentették tisztségéből a városi televízió ügyvezető igazgatóját, Illés Bélát. Az intézkedésről az önkormányzat a következő választ adta érdeklődésünkre: a közelmúltban a vásárhelyi televíziót üzemeltető Szerdahelyi József Nonprofit Kft. működését belső ellenőri vizsgálat tekintette át. Az ellenőrzés néhány szabálytalanságra és hiányosságra mutatott rá, ezek egyikeként az ügyvezető összeférhetetlenségét is megállapította. Mint ismeretes, a televízió vezetője és egyik szerkesztője a közelmúltban házasságot kötött. A feltárt szabálytalanságok és hiányosságok adminisztratív jellegűek, fontos hangsúlyozni: semmilyen anyagi kárt nem okoztak sem a televíziónak, sem az önkormányzatnak mint tulajdonosnak. Szintén fontos kiemelni, hogy 2012-ben az ügyvezetés munkájának köszönhetően a Szerdahelyi József Nonprofit Kft. gazdasági mutatói jelentős mértékben javultak a korábbi évekhez képest – áll a kiadott közleményben.

A vásárhelyi közgyűlés múlt hét pénteki ülésén a belső szabályzatok és utasítások felülvizsgálatáról és Illés Béla ügyvezető visszahívásáról döntött. A Szerdahelyi József Nonprofit Kft. ügyvezetői feladataira a város pályázatot ír ki, az eljárás lefolytatásáig, szeptember 16-áig Göbl Vilmos, a polgármesteri hivatal sajtóreferense látja el a cég ügyvezetői feladatait, díjazás nélkül. Illés Béla eddigi ügyvezető munkájára a város más területen a továbbiakban is számít.

A felmentett ügyvezető tegnap nem kívánta kommentálni a történteket, azt mondta, a város közleménye minden lényeges elemet tartalmaz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A retró jegyében – tupír, vörös ajkak, körömcipő zoknival

Madárfészek és a nagy sikerű amerikai sorozat, a Charlie angyalai ihlette Charlie-frizura – az 1980-as évek elevenednek meg szombaton a vásárhelyi Emlékpontban. Tovább olvasom