Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Viharban kidőlt fa rongálta meg: sikerült helyreállítani, de veszélyes a mártélyi tanösvény

Mártély - Eltávolították a mártélyi tanösvény vízre épített részéről a rádőlt fatörzseket, és pótolták a hiányzó deszkákat a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. dolgozói. A vásárhelyi önkormányzat tájékoztatása szerint mégsem javallott, hogy a megye egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén bárki rámenjen erre a pallósorra, mert a javítástól függetlenül az egész balesetveszélyes.
Hetekkel ezelőtt adott hírt lapunk Bozó Tünde természetfotós értesítése alapján, hogy a mártélyi tanösvény legszebb szakasza, a holtág sekély részénél a vízre épített, korláttal ellátott pallósor járhatatlan, miután fatörzsek dőltek rá.
A kiszáradt fák nemcsak szépek, hanem veszélyesek is. Fotó: Bozó Tünde
A kiszáradt fák nemcsak szépek, hanem veszélyesek is. Fotó: Bozó Tünde
A mártélyi holtágról szóló vásárhelyi egyeztetésen korábban szóba került, hogy ezzel a faszerkezettel több probléma is van. A tartócölöpök megsüllyedtek, a holtág „üzemi vízszintje" pedig magasabban van, mint amikor a sétányt kialakították. A cölöpök helyett pontonok is tarthatnák a járófelületet, az ehhez szükséges átalakításhoz anyagi fedezet kell, és megfelelő alkalom, amikor lecsökken a vízszint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajdúsági diákok az Emlékpontban

Hajdúsági diákok az Emlékpontban
Az ebesi és hortobágyi általános iskolások mellett hajdúszoboszlói és hajdúböszörményi iskolások is… Tovább olvasom