Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Világ formálta művészet - Szabó Klára Petrának fontos Vásárhely

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi születésű és a világ számos országában alkotott festőművész, Szabó Klára Petra Phantasea című albumát mutatta be minap a vásárhelyi Alföldi Galériában a kiadvány tanulmányának szerzőjével, Somosi Rita művészettörténésszel beszélgetve. Az is kiderült, a sok-sok ország, ahol járt, milyen nyomot hagyott az alkotó művészvilágában.
Szabó Klára Petra több mint egy évtizede állandó résztvevője a Vásárhelyi Őszi Tárlatnak, és eddig hét különböző elismerést kapott, köztük a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat – mondta el köszöntőjében Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója. – Mindig képzőművész akartam lenni, ennek alapján választottam az iskoláimat is – fogalmazott Petra, aki a fotózáson, a tűzzománckészítésen és a grafikán keresztül érkezett meg a festészethez.
Szabó Klára Petrának fontos Vásárhely -  inspirációt jelent számára.
Szabó Klára Petrának fontos Vásárhely – inspirációt jelent számára.
A művész számára fontos a szülőváros, és inspirációt jelentett számára Tornyai kisméretű képsorozata, amely megmutatta, hogy az alföldi táj is lehet izgalmas. A távoli országok, tájak művészete is hatott rá, például a japán buddhista szerzetesnél eltöltött idő alatt a kert éke, a rózsafa vonzotta magára figyelmét, alakította szemléletét. A művész azt is megfigyelte, hogyan formálja a hideg a geometrikus formákat.
A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton Szabó Klára Petra három alkotását is bemutatták,

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alma, karkötő, ásványvíz járt az egyórás edzésért Vásárhelyen - T'EDD EZT mozgással, egészséges táplálkozással

Alma, karkötő, ásványvíz járt az egyórás edzésért Vásárhelyen - T'EDD EZT mozgással, egészséges táplálkozással
Almát, Szeretem Vásárhelyt feliratú karkötőt és ásványvizet kaptak azok a diákok, akik pénteken Bagi… Tovább olvasom