Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Visszafogottan mozgósít a Fidesz

Narancssárga műanyag tollakkal, programfüzetekkel, ajtókilincsre akasztható propagandanyomtatvánnyal kampányol a Fidesz Vásárhelyen. Közel kétszáz aktivistát mozgósítanak, tudtuk meg a párt helyi irodájának vezetőjétől, aki tegnap maga is az Andrássy utcán felállított standnál osztogatta a szóróanyagot. Rajta kívül csupán egy-két fideszes aktivistát láttunk, ők azonban nem álltak szóba velünk.
Boldizsár József, a Fidesz helyi irodájának vezetője az Andrássy utcai standnál Bordás Ágnesnek ad át egy kampányfüzetet Fotó: Korom András
Narancsot ugyan nem osztogatnak a következő napokban a vásárhelyi fideszes aktivisták, szóróanyagot viszont annál többet. Narancssárga műanyag toll, ajtókilincsre akasztható propagandanyomtatvány több ezer van a tarsolyukban. No és persze a párt programjának kivonatát tartalmazó füzetecske sem hiányozhat.

A párt Bajcsy-Zsilinszky utcai irodájában a minap már táskákban sorakoztak a szortírozott anyagok. Vásárhelyen közel kétszáz aktivistát mozgósítanak. Szeretnék ugyanis arra ösztönözni az embereket, hogy minél többen menjenek el szavazni – mondta érdeklődésünkre Boldizsár József, a Fidesz helyi irodájának vezetője. S bár az országos akció kedden kezdődött, a vásárhelyiek az eső miatt csak tegnap indultak útnak. Az előkészületek közepette szerettünk volna egy fideszes aktivistát megkérdezni, miért segédkezik a kampányban, s mi a feladata, de nem sikerült. Az aktivista ugyanis időközben meggondolta magát, s nem kívánt
Első szavazó

Programfüzetért állt meg tegnap a fideszes standnál Bordás Ágnes. A középiskolás diáklány életében először járul majd vasárnap a szavazóurnához. A döntés befolyásolja a jövőjét, ezért elmegy voksolni – jelentette ki határozottan. Egyébként pedig nagyon érdekli a politika és a történelem is. Már azt is tudja, hogy kire voksol – árulta el. Jónak tartja, hogy az utcán is be lehet szerezni pártprogramot, mert legalább így is tud tájékozódni.  
nyilatkozni.

Végül így jártunk tegnap is. Akkor már az Andrássy utcán, az egyik áruház elé települtek ki a fideszes standdal. Itt találkoztunk újra Boldizsár Józseffel, valamint egy társával, de utóbbi sem a fotózást, sem pedig a beszélgetést nem vállalta. A Fidesz-iroda vezetőjétől viszont megtudtuk, hogy már jó néhány választási kampányban részt vett, hiszen 1989 óta tagja a pártnak. Egyébként pedig a Fidesz munkás-alkalmazott tagozatának megyei alelnöke – hangsúlyozta. Az elmúlt napokban kijelentkezett otthonról – közölte nevetve, s az új lakcíme: a Bajcsy-Zsilinszky utcai iroda, hiszen mostanság igen sok időt tölt ott.

Azt is megtudtuk tőle, hogy a narancssárga öltözék egyáltalán nem kötelező az aktivistáknál. De ő szereti ezt a színt. Aktivistaként kedvező a tapasztalata – jelentette ki Boldizsár, mondván: jó néhány járókelő megáll a standjuknál. Tegnap éppen programfüzetet, fideszes hűtőmágnest osztogattak. De nem csak a járókelőket szeretnék megszólítani.

Az ajtókilincsre akasztható propagandaanyagot a napokban viszik házhoz Vásárhelyen, Mindszenten, Székkutason, valamint Mártélyon is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgárőröknek adtak igazat első fokon

A megítélt támogatási összeg, vagyis 300 ezer forint kifizetésére kötelezte egy bírósági határozat a… Tovább olvasom