Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Visszatért a Nemzet Galambásza

Visszatért a Nemzet GalambászaKovács Mihály ismét szép sikereket ért el szárnyas versenytársaival. Archív fotó: Imre Péter
Egyéves kényszerű kihagyás után Kovács Mihály sikerrel tért vissza a postagalambászok közé, a ,,versenypályára": egyesülete, a vásárhelyi U-01 legeredményesebbjének bizonyult. 2008-ban ő volt a Nemzet Galambásza.
– Egy év kihagyás után tértem vissza tavaly, elégedett vagyok az elért eredményekkel – mondta a 72 éves vásárhelyi galambász, Kovács Mihály.

Több kategória elsősége mellett az abszolút bajnoki aranyat is begyűjtötte repülő versenyzőivel a helyi U-01-es Magyar Postagalamb Sportegyesületnél. A klub díjkiosztóján ő kapta a legnagyobb serleget. – Sok összetevője van a sikernek, akárcsak az emberi sportokban. Tavaly minden összejött: egészség, jó galambok és kifogástalan feltételek. Mindig öröm nyerni, most sikerült. Szeretném idén megvédeni a címeimet – tette hozzá az egykori világbajnok. Gyerekkorától, pontosan 66 éve foglalkozik tenyésztéssel, 2008-ban elnyerte a Nemzet Galambásza címet. Vásárhelyen nagy hagyományai vannak a postagalambászatnak, a tenyésztésnek, jelenleg 50 tagot számlál a klub.
 
Kupákkal: Kovács Mihály és Szép Imre.
Kupákkal: Kovács Mihály és Szép Imre.

Kovács Mihály egyesületében – melynek elnöke is – három, míg a Dél-Tisza Kerületben egy bajnoki címet szerzett. Utóbbiban rajta kívül a vásárhelyi Szép Imre és a kisteleki Onozó István emelkedett ki a mezőnyből. Érdekesség, hogy Onozó kézilabdában és testnevelőként is nagyot alkotott. A 85 éves múltra visszatekintő klub sikeres évet zárt, tagjai a kerületi versenyben két bajnoki címet szereztek. Rövidtávon verhetetlennek bizonyultak postagalambjaik: Kovács lett az első, klubtársai, Sós Bálint és Rau Sándor előtt. Középtávon a szintén vásárhelyi Szép Imre lett az első, hosszún Megyeri Sándor bajnoki bronzot szerzett az U-01-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérlakásokat újítanak fel Székkutason

Az államtól kapott 50 millió forintból a Mágocsi úton található nyolclakásos lakóépületet, önkormányzati bérlakásokat újítanak fel Székkutason. Tovább olvasom