Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Zsótér István úgy érzi, egyedül maradt

Szabó József alpolgármester vezette tegnap Mindszenten a képviselő-testület ülését. A táppénzen lévő Zsótér István március 14-én megy orvosi felülvizsgálatra. A polgármester szerint várható volt, hogy Hevesi Tamás lesz a város új jegyzője. Zsótér úgy érzi, hogy teljesen magára maradt a testületben.
Szabó János alpolgármester vezette tegnap a mindszenti képviselő-testületi ülést, miután Zsótér István polgármester táppénzen van. Elsőként Pálinkó János, a helyi választási bizottság elnöke ismertette, hogy a jegyzővé választott Hevesi Tamás összeférhetetlenség miatt lemondott képviselői mandátumáról. A képviselői helyről így a 974-974 szavazatot kapott Pölös Mihály és Párkányi László között sorsolással döntöttek – az utóbbi javára. Az új képviselő letette esküjét, s átvette megbízólevelét.

Antal István, a polgármester fegyelmi ügyét vizsgáló bizottság elnöke lapunknak még nem tudott újabb fejleményekről beszámolni, s a testület sem foglalkozott tegnap ezzel a kérdéssel. Megírtuk: a testület azért indított fegyelmi eljárást Zsótér ellen, mert véleményük szerint a polgármester nem minden testületi határozatot írt alá.

A betegállományban lévő, odahaza tartózkodó Zsótér István polgármester is csak a fegyelmi eljárás elindításáról tudott. A betegsége alatti személyi változásokról szólva hangsúlyozta: nem csodálkozott, hogy a fideszes Hevesi Tamást választotta a testület a város jegyzőjévé.

– Biztos voltam benne, hogy ő lesz a jegyző. Az utóbbi hónapban tapasztalt folyamatok alapján ez egyértelmű volt számomra. Igaz, hogy jogász, de szakvizsgája és jegyzői gyakorlata sincs – mondta Zsótér István. Hevesi Tamás jegyző a polgármester szavaira reagálva közölte: két hónapon belül leteszi a közigazgatási szakvizsgát, így hamarosan eleget tesz a jegyzői pályázat egyik feltételének. A jogászi szakvizsgának pedig idén ősszel rugaszkodik neki. Ugyanis akkor telik le az a három év gyakorlati idő, melyet kötelező eltölteni a közigazgatásban a vizsga előtt.
Zsótér szerint annak sincs jelentősége, hogy a Fidesz jelöltként indult Párkányi László lett az új városatya. Számára ugyanis már kiderült, hogy egyedül maradt a testülettel szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán és Gráf együtt Vásárhelyen a Magosz küldöttgyűlésén

Szombaton Hódmezővásárhelyen ugyanazon a rendezvényen vesz részt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és… Tovább olvasom