Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Zsótér már biztos polgármesterjelölt

Egy polgármesterjelöltje már biztosan van Mindszentnek, mégpedig a jelenlegi városvezető, Zsótér István. Az viszont még kérdéses, kivel vagy kikkel száll versenybe a posztért. A jelöltek között számon tartott Gyovai Tiborné nem döntötte el, végül indul-e a választáson, míg a helyi fideszeseknél még mindig két esélyesről beszélnek.
Egyedül Zsótér István mondta ki kertelés nélkül, hogy újra versenybe száll a polgármesteri székért. Fotó: Tésik Attila
Egyelőre nem lehet pontosan tudni, az őszi önkormányzati választásokon hány polgármesterjelölt közül választhatnak majd a mindszentiek. A szóbeszéd szerint ugyan hárman szállnak versenybe a kisváros vezetéséért, ám tegnap hiába próbáltuk megerősíttetni az érintettekkel mindezt, nem jártunk sikerrel. Egyedül a település jelenlegi első embere, Zsótér István mondta ki kertelés nélkül, hogy ismét indulni fog a polgármesteri székért. Ahogy négy évvel ezelőtt, az idei választásokon is függetlenként száll versenybe.

Nem négy évben kell gondolkodnia egy polgármesternek, hanem legalább 10 évben, véli ugyanis Zsótér István, aki szerint ennyi idő kell ahhoz, hogy valóban komoly eredményeket érjen el. Példaként említette Mórahalmot, ahol ugyancsak több cikluson keresztül vezeti ugyanaz a személy a települést, s ennek meg is van a látszata: a fejlődés – tette hozzá. A mindszenti polgármester szerint egyébként nem az utolsó hónapokban kell kampányolni, hanem négy év munkája számít – ő maga úgy véli: ebben a ciklusban jól teljesített a képviselő-testület.

Négy évvel ezelőtt Zsótér István 57 százalékkal nyerte meg a választást Kecskeméti Jánost és Gyovai Tibornét, az akkori polgármestert megelőzve. A híresztelések szerint Gyovainé az idén is elindul. Ő maga azonban egyértelműen nem erősítette meg ezt. Érdeklődésünkre csupán annyit közölt: még nem döntötte el, indul-e az őszi helyhatósági választásokon. Kecskeméti János viszont, aki szintén volt már a kisváros polgármestere, mégpedig 1994– 1998 között, biztosan nem száll újra versenybe ezért a címért. Azt azonban nem tartja kizártnak, hogy települési képviselőjelöltként megméresse magát.

Mindszenten eddig általában független polgármesterjelöltek szálltak harcba. Ősszel azonban mindez megváltozik, miután a Fidesz helyi szervezete is indít jelöltet. A kérdés már csupán az, hogy kit, miután két esélyes is van: Hevesi Tamás, a párt városi elnöke, illetve Antal István, aki jelenleg települési képviselő. Hogy kettejük közül végül ki lesz a befutó, csak akkor akarják elárulni, amikor Sólyom László köztársasági elnök bejelenti az önkormányzati választások időpontját. Legalábbis ezt közölte érdeklődésünkre Hevesi Tamás, mondván: leghamarabb egy hét múlva kiderülhet a mindszenti jelöltjük neve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár a Klauzál utcai kisposta

Egy hét múlva bezár a Klauzál utcai kisposta Vásárhelyen. A hivatal egy átalakított magánházban… Tovább olvasom