Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Zsúfolt éttermek a megyében a ballagás miatt

Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely és Makó ismertebb vendéglőiben már nincs szabad asztal szombat délre – mindet lefoglalták a ballagók.
Csongrádon már nincs szabad hely, egyes éttermekben már tavaly ősszel lefoglalták az asztalokat a ballagó diákok családjai.

Pörkölt, sültek

Az Ír kocsmába közel száz főt várnak szombaton, a belső térben és a teraszon is megterítenek. Klasszikus ünnepi menüvel – levessel, marhapörkölttel és sültes tállal – várják a vendégeket, éppen úgy, mint a Kert vendéglőben, ahol 140 embert vendégelnek meg szombaton. Szentesen is telt házat jelentettek a vendéglátók. A Liget étteremben és a Nádas csárdában is már hónapokkal ezelőtt lefoglalták az asztalokat május első szombatjára, de már a júniusi általános iskolás ballagásra sincs szabad hely. A Kurca-parti városban is készülnek hagyományos ballagási menüvel, de a fent említett két fogadóban az étlapról is választhatnak a vendégek.

Tavalyi lestopolás


A mintegy száznyolcvan férőhelyes vásárhelyi Bagolyvár étteremben szombaton délidőben telt ház lesz, csak este 6 órától van ismét szabad asztala a vendéglőnek. Voltak olyan csoportok, családok, amelyek már tavaly lefoglalták a helyet. Két-három hónapja egyébként még lehetett asztalt foglalni a Bagolyvárban. Egyfajta menü van, ezt általában elfogadják a vendégek, akik nem terhelték, terhelik különleges kívánságokkal a személyzetet. A hatvan férőhelyes Fekete Sasban és a nyolcvanöt férőhelyes Bandula kisvendéglőben is telt ház lesz szombaton. Ez azért kívánkozik ide, mert a három vendéglőt közös vállalkozás üzemelteti.

A Liget étterem – amelyben mintegy százötven vendég ülhet le egyszerre – is kedvelt a vásárhelyiek körében, a belső termek már megteltek, a teraszon azonban még akad hely. A Ligetben is csak estefelé várható „üresedés". Az ügyesebbek már két-három hónappal ezelőtt gondoskodtak arról, hogy legyen hol ünnepelniük, de a későn ébredők is sikerrel kopogtathattak még két héttel ezelőtt is a vendéglő ajtaján.

1500-3000 forintig


Makón az Autós csárda, illetve a legelegánsabb belvárosi étterem, a Korona üzemeltetőjét, Szabó Sándort kérdeztük a ballagási helyfoglalásokról. Megtudtuk: mind az Autós 100-110, mind a Korona 150-160 helyét már hetekkel ezelőtt lefoglalták. Akik ballagási ebédet kérnek, előre megbeszélt menüsorból, két-három féle levesből és hat-nyolcféle sültből választhatnak. Az árakat is közlik előre, így senkit sem ér meglepetés. Egy vendég, attól függően, hogy mit kér, 1500 és 3000 forint közötti összegből étkezhet, amiben nem csupán a leves és a második, de a köret és a saláta is benne van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint ötvenezer látogató a mezőgazda napokon

A Hódmezővásárhelyen tartott XIV. alföldi állattenyésztési és mezőgazda napok szakkiállítás és… Tovább olvasom