Időjárás

2010.01.31. 22:57

Továbbra is havazik Borsod-Abaúj-Zemplénben

Továbbra is havazik Borsod-Abaúj-Zemplénben, ahol vasárnap 44-szer vonultak a tűzoltók, ebből 43 alkalommal a havazás miatt, egy esetben kéménytűzhöz riasztották őket - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete.

A közlés szerint a nap folyamán több menetrend szerinti buszjárat elakadt, ezeket kimentették a hó fogságából, illetve nyerges vontatós járművek fordultak keresztbe az utakon, ezek is mentésre szorultak. Dsupin Gyula, az igazgatóság ügyeletese arról is beszámolt, hogy Tiszalúc és Kesznyéten között négy személyautó mentése zajlik, ezek a járművek elakadtak a hóban.

Hozzátette: hétfőn várhatóan a Tiszaújváros és Bőcs közötti útszakaszon nem indulnak majd el a menetrend szerint közlekedő Volán-buszok, mivel ez a szakasz igen nehezen járható.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: koccanásos balesetek történtek, illetve több esetben árokba csúszott autósok kértek segítséget.

A korábban lezárt 37-es számú főút Szerencs és Gesztely közötti szakszán ismét lehet közlekedni, az utat letakarították.

A Magyar Közút Zrt. területi igazgatósága az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a térségben - különböző intenzitással - mindenhol havazik. A főutak latyakosak, havasak, a mellékutak havasak, letaposott havasak. Negyven munkagéppel dolgoznak a megyében. Pányok és Hejce települések a hó fogságába kerültek vasárnap, a településekre vezető bekötőutak egyelőre járhatatlanok. Ugyancsak nehezen közelíthető meg Zsujta és Abaújvár környéke.

Borsod-Abaúj-Zemplénben továbbra is járhatatlan a Vilmány és Fony közötti út, a Pere és Abaújszántó közötti szakasz, az Újharangod, illetve a 37-es számú főút közötti rész, a Felsődobsza-Abaújszántó, és a Megyaszót Legyesbényével összekötő útszakaszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!