Időjárás

2010.06.14. 21:11

Egy egész házsor tetejét vitte le a szél Szakolyban

Egy egész utca lakóházainak tetejét vitte el az orkánerejű szél a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban; a településen jelenleg nincs áram, a kár a becslések szerint több száz millió forint is lehet.

"Borzasztó a helyzet" - így jellemezte Szakoly jegyzője hétfő kora este az MTI tudósítójának a vihar utáni helyzetet. Nánássy Elek elmondta: a 2800 lakosú községben példátlan károkat okozott a szél, volt olyan utca, ahol az összes házat megrongálta, teljesen letépte azok tetőszerkezetét.

Az önkormányzati tisztségviselő szavai szerint "a könyvtár és a teleház gyakorlatilag megszűnt létezni", a legnagyobb gondot azonban mégis az jelenti, hogy a településen nincs áram. Az elektromos vezetékek lógnak az oszlopokról, a mobilkommunikáció akadozik, a hűtők nem működnek, az emberek nem tudják hűteni az élelmüket.

A jegyző hozzátette: emiatt egyetlen boltot sem engedtek bezárni, az összes szárazárut kiosztják a fedél nélkül maradt emberek között, de mindez valószínűleg így sem lesz elegendő. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak, végzik az útra dőlt fák eltávolítását, a házak mentesítését.

Nánássy Elek szerint a közeli Biriben ennél valamivel jobb a helyzet, de két településen a károk mértéke még az első, durva becslések szerint is több száz millió forint lehet.

A hétfő délutáni vihar után estig huszonnyolc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről érkezett kárbejelentés a nyírségi katasztrófavédelmi igazgatóságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!