Időjárás

2010.06.14. 17:44

Vihar! Víz és iszap öntött el több utat - fotó!

Víz és iszap öntötte el Pest megye több útszakaszát a hétfő délelőtti heves esőzések nyomán, miközben a Magyar Közút Nonprofit Zrt szakemberei még az árvíz okozta károk egy részének helyreállításával sem végeztek - közölte a társaság szóvivője.

Pécsi Norbert elmondta, hogy a 3-as főút Aszód és Gödöllő közötti, Csisztoványi Csárdánál lévő részét 30 centiméteres víz, iszap és sár lepte el. A Magyar Közút dolgozói jelenleg is tisztítják az útfelületet, ezért a környéken 30 kilométeres sebességkorlátozást léptettek életbe. Szintén a heves esőzések következményeként a 3102-es úton, Nagytarcsa belterületén két csatornafedelet nyomott fel a víz, ezért itt útszűkületre számítsanak az autósok - tette hozzá a szóvivő. Dánszentmiklós térségében a viharos szél fákat döntött a 4607-es útra, de a tűzoltóság már eltávolította a sérült fatörzseket és a szétszóródott ágakat.

A korábbi árvizek miatt már csak egy Pest megyei szakaszon van érvényben teljes útzár - mondta Pécsi Norbert. Galgamácsánál a Galga-patak áradása miatt át kellett vágni az utat, hogy a közúti híd ne szenvedjen nagyobb kárt. Mivel a helyreállítási munkálatok elhúzódnak, ezt a szakaszt még nem nyitották meg a forgalom előtt.

Személyautó halad az eső miatt vízzel borított XVII. kerületi Szentmihályi úton. Fotó: MTI

Személyautó halad az eső miatt vízzel borított XVII. kerületi Szentmihályi úton.
Fotó: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!