Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

A reggeli vihar után a gyerekek játékháza mellé dőlt a barackfa az udvaron, és van, ahol még most is lehet úszni - fotók

Mutatjuk, mennyi esőt kaptunk a nyakunkba. Délutánra ígértek még ráadást, az egész ország területére riasztást adtak ki zivatarok és felhőszakadás miatt - de csak csöpögött az eső. Úgysem száradt még mindenütt fel a reggeli zuhé, néhol kajakkal lehet eljutni a zebráig.
A mára megígért délutáni eső elmaradt, és estére sem ír már csapadékot az Időkép - de nem baj, hiszen felszáradni sem volt ideje mindenhol a reggeli adagnak. Olvasónk, György Ivett délelőtt megörökített egy Budapesti körúti innovációt:  téglákon egyensúlyozva lehet közlekedni a közösségi ház melletti járdán.
Olvasói fotókból és saját tapasztalatunkból kiindulva délutánra még mindig maradtak vizes pontok a városban.
A Moszkvai körút-Kálvária sugárút sarkán vízen, mocsárban vagy az autóúton lehet megközelíteni a járdát.
A Moszkvai körút-Kálvária sugárút sarkán vízen, mocsárban vagy az autóúton lehet megközelíteni a zebrát.
A
A "parkológödör" egy része is elesett a Centrumnál.
Valószínűleg a parkolóból szivattyúzzák a vizet a csatornába.
Valószínűleg a parkolóból szivattyúzzák a vizet a csatornába.
Azért van száraz hely is.
Azért van száraz hely is.
Újra van víz a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkútban - fotótémának nem utolsó.
Újra van víz a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkútban - fotótémának nem utolsó.

Szegedi olvasónk jelezte: amikor dél körül kiment az udvarra, akkor vette észre, hogy a sok esőtől a reggeli felhőszakadás után kidőlt a gyümölccsel teli sárgabarackfa. Még jó, hogy addig tette ezt meg, amíg a gyerekek óvodában vannak, mert hajszállal vétette csak el a kicsik játék házikóját.
Épphogy elvétette a házikót a barackfa. Erről sem esznek idén sárgabarackot, de legalább a gyerekek nem voltak itthon. Fotók: Farkas Judit
 
Ha jól megnézzük a képet, láthatjuk, hogy a fa gyökere gyakorlatilag vízben állt.


Korábban írtuk:
Sokan ébredtünk arra ma reggel szomorúan, hogy ismét szakad az eső. Többször váltott át felhőszakadásba: a met.hu napi jelentése szerint összességében 19 mm csapadék esett Szeged környékén. A részletes szegedi meteorológiai adatok szerint a város belterületén 17,6, külterületen 19 mm eső esett le. Az Időkép előrejelzése reggelre úgy 1 mm esőt jósolt, délutánra és estére sem írnak sokkal többet - de ennyi erővel lehet, hogy jön még 20 mm.
 
Kép forrása: adatok.geo.u-szeged.hu
Az egész ország területére riasztást adtak ki zivatarok és felhőszakadás miatt: a met.hu veszélyjelzése alapján a zivatarban elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Felhőszakadásnál intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Olvasónk a Piroska térről küldött fotókat reggel: ki lehetne tenni a munkagödörre a "megtelt" táblát. Természetesen a munka sem halad ilyen időjárási körülmények között.
Fotó: Olvasó-tudósító
8 óra után közlekedési baleset is történt a szakadó esőben, a csúszós úton. Két autó ütközött a Kapisztrán út és a Verbéna utca sarkán, és az egyik felborult, a tűzoltók állították vissza a kerekeire. Van egy jó fotója a reggeli viharról vagy a következményeiről? Küldje be a tudósitó@delmagyar.hu e-mail címre!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán is vigye magával az esernyőt!

Szerdán is vigye magával az esernyőt!
Zivatarveszély miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Tovább olvasom