Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Aki azt hitte, véget ért a kánikula, az tévedett - 35 fok lesz a jutalma

Sem eső, sem front nem lesz.
Hétfőn sok lesz a napsütés, csak időnként jelenhetnek meg kisebb felhők az égen, viszont említésre méltó csapadék estig sehol sem várható - írja az Időkép. Az ország nagy részén élénk lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalban 13-19 fokot mérhetünk, napközben kánikulára készülhetünk, 31-36 fok között alakul a hőmérséklet - Szegeden és környékén 35 fokra számíthatunk. Nem lesz front térségünkben.

Ma köszöntjük:
Ipoly, Áldáska, Barakon, Barakony, Belinda, Benedetta, Benedikta, Beneditta, Benita, Elen, Elena, Eleni, Elin, Emőd, Enid, Gerda, Gertrúd, Hannó, Hippia, Hippolit, Hippolita, Ibolya, Ince, Ippolita, János, Jerta, Kamélia, Kászon, Kasszián, Maxim, Relinda, Rodelinda, Trudi, Via, Víta, Vitália

Ezen a napon történt:
  • 1849 – A világosi fegyverletétel: 1849. augusztus 13-án a teljhatalommal felruházott Görgei Artúr a törzskarával a Bohus-kastélyban írta alá a feltétel nélküli megadásról szóló egyezményt Rüdiger vezérkari főnökével és Frolovval. Magára a fegyverletételre a szőllősi mezőn került sor.
  • 1961 – A keletnémet állampolgárok egyre fokozódó mérvű elvándorlása miatt, Berlinben az NDK hatóságai nagy létszámú csapatokkal lezárják a város nyugati (francia, brit és amerikai) szektorainak az NDK-val érintkező, korábban nyitott határvonalát, bel- és külterületen egyaránt. A zárás vonala mentén előbb drótakadályokból, később egyre összetettebb műszaki megoldásokból, az NDK területén épül ki a vasfüggöny legismertebb objektuma, a várost 28 éven át kettévágó berlini fal, hivatalos NDK-nevén az "Antifasiszta Védősánc" ("Antifaschistisches Schutzwall").
  • 1997 – Elindult a South Park amerikai animációs vígjátéksorozat, melyet Trey Parker és Matt Stone készített.
  • 2007 – Kisiklik a Moszkvából Szentpétervárra tartó „Nyevszkij Expressz" Malaja Visera közelében, amikor egy házilag készített szerkezet felrobban alatta.

Ezen a napon született:
  • 1899 – Alfred Hitchcock angol születésű amerikai filmrendező († 1980)
  • 1906 – Borsos Miklós magyar szobrászművész, képzőművész, grafikus († 1990)

Ezen a napon hunyt el:
  • 1865 – Semmelweis Ignác magyar orvos, "az anyák megmentője" (* 1818)
  • 1910 – Florence Nightingale, a betegápoló-képzés kiemelkedő alakja, a matematikai statisztika kutatója (* 1820)
     
Ma van a Balkezesek világnapja – Egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére 1992 óta minden év augusztus 13-án ünnepeljük a Föld népességének csaknem 15 százalékát kitevő balkezeseket.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőség - A következő napokban is kánikula várható

Hőség - A következő napokban is kánikula várható
A következő napokban néhol ismét 35 fokig melegedhet a levegő. Tovább olvasom