Időjárás

2009.12.15. 08:46

Buszokat, kamionokat mentettek a havazás miatt Vasban

Eddig alig 3-5 centiméter vastagságú hó hullott Vasban, de a tűzoltóknak mégis elakadt kamionokat és egy autóbuszt is menteniük kellett a megye csúszóssá vált útjain - tájékoztatták a közútkezelő regionális és a katasztrófavédelem vasi ügyeletén kedd reggel.

MTI

Lendvai Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: még hétfő este kellett Katafánál egy lengyel kamiont kimenteniük, amely lecsúszott az útról. Éjfél előtt néhány perccel pedig Nagymizdó térségében segítettek egy elakadt autóbusznak feljutni egy emelkedőn.

Kedd reggel a megyehatár közelében, Zalalövő térségében is elakadt egy kamion, amelynek műszaki mentését szintén a vasi tűzoltók végzik. A helyszínen rendőrök irányítják a forgalmat, a járművek félpályán haladhatnak. A kamion mentéséhez speciális darus járműre van szükség, amelynek érkezését még várják. Valószínűleg a kamion rakományának egy részét is át kell majd rakni, hogy a járműszerelvényt vissza tudják segíteni az útra - mondta Lendvai Gábor.

A Magyar Közút Kht. győri székhelyű regionális ügyeletén az MTI érdeklődésére elmondták: Vas megyében a főutak mindenütt jól járhatók, sónedvesek, helyenként latyakosak, a mellékutak viszont havasak, síkosak.

Vas megyében az autóbusz- és a vonatközlekedésben eddig nem okozott fennakadást a havazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!