Időjárás

2017.12.12. 08:50

Csaknem a fél országra riasztást adtak ki az erős szél miatt

A reggeli órákban nem kizárt akár egy-egy 75-85 km/h-s széllökés sem.

Kedd délelőttig, délig a Dunántúl nyugati, északi részén időnként viharos (60-75 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet, főként a reggeli órákig akár egy-egy 75-85 km/h-s széllökés sem kizárt.


Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütésre elsősorban a keleti megyékben élők számíthatnak.

Délelőtt északnyugaton, délután a Dunántúlon és északon egyre többfelé várható eső, zápor, este az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, havazás is előfordulhat. A Tiszántúlon csapadék nem valószínű.

 


A déli szél reggelig sokfelé erős, nagy területen viharos lesz, majd késő délelőttől a szél északnyugatira fordul, és mérséklődik, de keleten erős marad a déli szél.


A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között várható, de az Északi-középhegység északi oldalán ennél több fokkal hidegebb lesz. Északnyugaton a reggeli órákban áll be a maximum. Késő estére 1 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a Dunántúlon az alacsonyabb, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!