Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Dörgéssel, villámlással jött a tavasz első zivatara: olvasóink szivárványt is fotóztak

Záporokat, zivatarokat ígért mára a meteorológia: úgy tűnik, egy éppen közeledik. Heves zivatarra adtak ki első fokú riasztást a megyére, délkeleten jég esik.

Több olvasónk is megörökítette a különleges színeket a zivatar előtt, és a szivárványt is, miután egyszerre borult és sütött a nap, esett és villámlott.

A tavasz első zivatara: olvasóink szivárványt is fotóztak - GALÉRIA


17.30: Különleges ez a naplemente, egyszerre borul, esik, süt a nap és villámlik - Dorozsmáról kaptunk fotókat ennek alátámasztására. A Sajtóháznál narancssárga fénybe borult az ég. Érdemes rápillantani az Időkép radarvideójára is!


 16.30: Nemrég még húsz fokot mért a hőmérő a Sajtóháznál - most már "csak" 18-at -, de az épület mögött már gyülekeznek a felhők.Korábban írtuk:
Ma délutántól késő estig elsősorban délkeleten, keleten, továbbá a déli határ közelében, illetve északnyugaton kisebb területen kialakulhat helyenként zivatar. A délkeleti, keleti határ közelében egy-egy intenzívebb zivatar is előfordulhat viharos (70-90 km/h) szél, jégeső (1 cm körüli jégátmérő), illetve intenzív csapadék kíséretében - írja a met.hu. Annyira azért nem kell megijedni, mert hozzáteszik: kedden kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenségnek alacsony a valószínűsége. Az ablakot mindenesetre csukják be rendesen, mielőtt elmennek otthonról!

Az időkép radarvideóján is tudják követni a helyzetet.

Ha kíváncsiak a hosszú hétvége kiszámíthatatlan időjárására - biztosíthatjuk, hogy a meteorológusok is kíváncsiak rá, mi lesz, mert lehet bármi, egészen a sok centi hóig -, kattintsanak ide. Ha érdekes időjárási jelenséget néznének meg, akkor itt megtehetik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A meteorológusok se látják előre: még akármi is lehet a hosszú hétvégén - például 20 centi hó

A meteorológusok se látják előre: még akármi is lehet a hosszú hétvégén - például 20 centi hó
A meteorológusoknak egyelőre fogalmuk sincs, milyen lesz az idő az ünnepi hosszú hétvégén: Facebook… Tovább olvasom