Időjárás

2010.07.24. 12:38

Eszeveszett vihar - tojás nagyságú jég zúdult Őriszentpéterre

Harminc lakóház károsodott a péntek esti jégverés miatt Őriszentpéteren - tájékoztatott Lőrinczné Dolgos Ilona alpolgármester szombaton.

Mint mondta, a baksaszeri városrészt "szinte teljesen szétverte" a tojásszemnyi méretű jégdarabokkal záporozó jégeső, átáztak a tetők, s három épületben komolyabb kár is keletkezett. A vihar fákat döntött ki, s azok rádőltek a vezetékekre. A település egy részén most sincs áram, a szakemberek jelenleg is dolgoznak a szolgáltatatás helyreállításán. A körmendi tűzoltók a kidőlt fákat vágják le a vezetékekről és a tetőket fóliázzák. A szakemberek most mérik fel a károkat. Van olyan lakóház, amelynek tetejét teljesen át kell fóliázni - mondta el Lőrinczné Dolgos Ilona, hozzátéve, hogy a tetőszigetelő anyagot a helyi Tüzép-telep és az iparcikkbolt biztosította az önkormányzatnak. Az eső reggeltől ismét szakad Őriszentpéteren, így most csak abban bízhatnak, hogy az időjárás most nem okoz nagyobb károkat, és nem lesznek újabb beázások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!