Időjárás

2012.02.23. 09:44

Helyreállt a forgalom a Liszt Ferenc-repülőtéren

Helyreállt a forgalom a Liszt Ferenc-repülőtéren, a gépek várhatóan déltől már menetrend szerint közlekednek.

MTI

Délelőtt 10 óra után feloszlott a köd, így helyreállt a forgalom a Liszt Ferenc-repülőtéren, a gépek várhatóan déltől már menetrend szerint közlekednek - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI-nek.

A budapesti Ferihegyet is körülvevő köd miatt több repülőgép nem tudott fel-, illetve leszállni a Liszt Ferenc-repülőtéren reggel, ezért néhány gép Bécsben landolt vagy visszafordult, más járatok indulása pedig csúszott.

Hardy Mihály elmondta, a köd miatt az ilyenkor szokásos alacsony forgalomnak köszönhetően tíznél kevesebb járatot érintett a leállás.


Korábban

A budapesti Ferihegyet is körülvevő köd miatt több repülőgép nem tud fel-, illetve leszállni a Liszt Ferenc- repülőtéren, ezért néhány gép Bécsben landolt, vagy visszafordult, más járatok indulása pedig csúszik – tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója csütörtök reggel az MTI-t.

[namelink name="Hardy Mihály"] közölte, hogy a kifutópályán 125 méterre csökkent a vízszintes látótávolság, ezért csak a pilóták felkészültsége, vagy a gépek műszerezettségének függvényében tudnának a repülőgépek leszállni.

A Ryanair és a WizzAir reggeli járatai még elindultak Budapestről, de a Lufthansa Münchenből érkező gépe már nem tudott landolni, ezért visszafordult.

Az igazgató elmondta: a TNT és az UPS két teherszállító repülőgépe a köd miatt egy órán át várakozott a légtérben, de nem tudtak leszállni, ezért Bécsben landoltak.

Hardy Mihály elmondta: a repülőtéren mínusz 1 Celsius-fok van, a pályák szárazak, nincs jegesedés, de a köd még legalább egy-két óráig akadályozhatja a gépek közlekedését.

Vannak olyan gépek, amelyekbe már beszálltak az utasok, és csak arra várnak, hogy felszállhassanak – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!