Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Heves zivatarok miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben Csongrád megyében

A nap folyamán az ország egész területén számítani lehet a heves zivatarok miatti másodfokú riasztásra. Emellett felhőszakadás miatt az egész országban elsőfokú (citrom) figyelmeztetés van érvényben.
A hőség és felhőszakadás miatt  Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 31-36 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 21-28 fok közé hűl le a levegő. A meteorológiai szolgálat azt írta: pénteken az ország nagy részén 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

Mindemellett egy zivatarvonal az Észak-Dunántúlon tovább fejlődve halad kelet, délkelet felé. Ehhez a rendszerhez elsősorban viharos széllökések, másodsorban jégeső társulhat. A nap második felében ismét többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután kisebb eséllyel a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon tombolhatnak igen heves zivatarok, emiatt másodfokú riasztás van érvényben. A zivatarok elsődleges veszélyforrása a károkozó, viharos (akár 90-100 kilométer/órás) szél lesz, amelyek akár nagy területet is érinthetnek, valamint nagyméretű (akár öt centiméteresnél nagyobb átmérőjű) jég és felhőszakadás is kísérhet.

Emellett délelőtt az északi megyékben a zivatartól függetlenül is erős, akár több mint 70 kilométer/órás lehet a szél.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akad, aki csónakvásárláson töri a fejét - nem úsztuk meg a vihart és a jeget: fotók, videó

Akad, aki csónakvásárláson töri a fejét - nem úsztuk meg a vihart és a jeget: fotók, videó
Önök mit tapasztaltak? Akad, aki csónakvásárláson töri a fejét. Tovább olvasom